Sport Vaterpolo

VATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO VETERANA Dubrovački veterani osigurali borbu za medalju, a zadnje kolo odlučuje hoće li na kraju igrati za zlato!

VATERPOLO

Dubrovački veterani su dobili slovačke Košice sa 16:5, ostvarili treću pobjedu u svom trećem nastupu u skupini 'B' Europskog prvenstva, kojom su osigurali najmanje drugo mjesto u skupni, te će posljednjeg dana, u petak, 31. kolovoza, u najgorem slučaju igrati za brončanu medalju, a hoće li se na kraju boriti za zlato, jedinu medalju koja im nedostaje u kolekciji uspjeha na Europskim prvenstvima (imaju četiri srebra i jednu broncu), odgovorit će posljednja utakmica u skupini u kojoj im je suparnik mađarski YBL Octopus, izravni suparnik, koji je također na stopostotnom učinku. Mađari su također ostvarili sve tri pobjede.

- Budući imamo bolju pogodak razliku od YBL Octopus, nama u zadnjoj utakmici koja odlučuje o pobjedniku skupine igra i neodlučan rezultat – napomenuo je Goran Turajlić, trener Dubrovačkih veterana.

Alen Bošković je bio prvi strijelac Dubrovačkih veterana u pobjedi protiv Košica. Postigao je pet pogodaka. Jednom manje je mrežu slovačke momčadi zatresao Maroje Šušić. Zatim, Željko Mage je postigao tri pogotka, a po dva Igor Prochazka i Miho Klaić. Pod vodstvom Turajlića još su protiv Košica igrali Božo Koprivica, Božidar Paskojević, Božo Lujo, Elio Travierso, Željko Margaretić, Boško Perić i Boris Agatić.

Utakmica koja odlučuje tko će iz skupine 'A' u borbu za zlato, a tko u ogled za broncu, između Dubrovačkih veterana i YBL Octopusa igra se u četvrtak, 30. kolovoza, s početkom u 18 sati. Ujedno je to posljednja utakmica natjecanja po skupinama na Europskom prvenstvu u Kranju u svim kategorijama, a ne samo u kategoriji 'plus 45' u kojoj je najviše momčadi – deset.

U skupini 'A', u ogledu dva sastava koja su imala maksimalan učinak, Imperial Sport iz Moldove je dobio Veteran '70 Split s 8:5, te osigurao prvo mjesto u skupini i plasman u finale, dok će o drugom mjestu odlučiti ogled u zadnjem kolu između Splićana i španjolskog Real Canoea (u slučaju pobjede španjolskog sastava tri sastava će imati po dvije pobjede i dva poraza, tada će odlučivati međusobni ogledi. Veteran '70 Split je s 9:3 dobio BVSC, koji je s 8:4 dobio Real Canoe. Dakle, splitskom sastavu igra čak i poraz do i sa četiri razlike za drugo mjesto u skupini i na kraju nastup u utakmici za treće mjesto).

Dubrovački veterani, koji su osnovani 1997. godine, do danas su osvojili jedanaest medalja na velikim natjecanjima. Osim pet medalja s europskih prvenstava osvojili su isto tako pet medalja na svjetskim prvenstvima (tri zlata, jedno srebro i jednu broncu), te zlato na Svjetskim igrama.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Bez vode je...

Bez vode je...
"Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnoj mreži danas će bez vode biti Ulica Nika Kulišića u vremenu od 9.00 do ...
Bez vode je...