Sport Vaterpolo

VATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO VETERANA Dubrovački veterani osigurali borbu za medalju, a zadnje kolo odlučuje hoće li na kraju igrati za zlato!

VATERPOLO

Dubrovački veterani su dobili slovačke Košice sa 16:5, ostvarili treću pobjedu u svom trećem nastupu u skupini 'B' Europskog prvenstva, kojom su osigurali najmanje drugo mjesto u skupni, te će posljednjeg dana, u petak, 31. kolovoza, u najgorem slučaju igrati za brončanu medalju, a hoće li se na kraju boriti za zlato, jedinu medalju koja im nedostaje u kolekciji uspjeha na Europskim prvenstvima (imaju četiri srebra i jednu broncu), odgovorit će posljednja utakmica u skupini u kojoj im je suparnik mađarski YBL Octopus, izravni suparnik, koji je također na stopostotnom učinku. Mađari su također ostvarili sve tri pobjede.

- Budući imamo bolju pogodak razliku od YBL Octopus, nama u zadnjoj utakmici koja odlučuje o pobjedniku skupine igra i neodlučan rezultat – napomenuo je Goran Turajlić, trener Dubrovačkih veterana.

Alen Bošković je bio prvi strijelac Dubrovačkih veterana u pobjedi protiv Košica. Postigao je pet pogodaka. Jednom manje je mrežu slovačke momčadi zatresao Maroje Šušić. Zatim, Željko Mage je postigao tri pogotka, a po dva Igor Prochazka i Miho Klaić. Pod vodstvom Turajlića još su protiv Košica igrali Božo Koprivica, Božidar Paskojević, Božo Lujo, Elio Travierso, Željko Margaretić, Boško Perić i Boris Agatić.

Utakmica koja odlučuje tko će iz skupine 'A' u borbu za zlato, a tko u ogled za broncu, između Dubrovačkih veterana i YBL Octopusa igra se u četvrtak, 30. kolovoza, s početkom u 18 sati. Ujedno je to posljednja utakmica natjecanja po skupinama na Europskom prvenstvu u Kranju u svim kategorijama, a ne samo u kategoriji 'plus 45' u kojoj je najviše momčadi – deset.

U skupini 'A', u ogledu dva sastava koja su imala maksimalan učinak, Imperial Sport iz Moldove je dobio Veteran '70 Split s 8:5, te osigurao prvo mjesto u skupini i plasman u finale, dok će o drugom mjestu odlučiti ogled u zadnjem kolu između Splićana i španjolskog Real Canoea (u slučaju pobjede španjolskog sastava tri sastava će imati po dvije pobjede i dva poraza, tada će odlučivati međusobni ogledi. Veteran '70 Split je s 9:3 dobio BVSC, koji je s 8:4 dobio Real Canoe. Dakle, splitskom sastavu igra čak i poraz do i sa četiri razlike za drugo mjesto u skupini i na kraju nastup u utakmici za treće mjesto).

Dubrovački veterani, koji su osnovani 1997. godine, do danas su osvojili jedanaest medalja na velikim natjecanjima. Osim pet medalja s europskih prvenstava osvojili su isto tako pet medalja na svjetskim prvenstvima (tri zlata, jedno srebro i jednu broncu), te zlato na Svjetskim igrama.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije