StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO ZA IGRAČE DO 19 GODINA Naljutili se naši u zadnjoj četvrtini, te potvrdili plasman u četvrtfinale!

28. kolovoza 2018. - 17:06

Namučila je Turska Hrvatsku, ali na kraju naši duplo bolji – 8:4 uz napomenu kako je početkom posljednje četvrtine suparnik izjednačio na 4:4. Nakon toga kreće serija naših 4:0. Hrvatska je tako dobila sve suparnike u skupini 'A', prvo Sloveniju (14:4), zatim Španjolsku (10:9), te na kraju Tursku. Osvajanjem prvog mjesta u skupini izborila je izravan plasman u čettvrtfinale Europskog prvenstva za igrače do 19 godina, koje se igra u Minsku. Druga Španjolske, te treća Turska će razigravati za prolaz među osam najboljih. Španjolska s trećim, a Turska s drugim iz skupine 'C'.

Protiv Turske smo vodili s 1:0, 2:1 te 4:2. Kristijan Čulina, jedini Jugaš u sastavu Hrvatske, ovaj put se nije upisao među strijelce. Imao je sedam sekundi prije kraja priliku iz peterca, ali nije uspio. Pogađao je mrežu Slovenije u 1. kolu, te kad je bilo najvažnije – protiv Španjolske u 2. kolu, odluci tko će biti pobjednik skupine.

Hrvatska sad čeka rasplet osmine finala, međutim, s obzirom na viđeno to bi trebala biti Rusija, koja je zauzela drugo mjesto u skupini 'D', a koja za prolaz u četvrtfinale igra s trećim iz supine 'B' (Rumunjska ili domaćin, Bjelorusija).

Plasman u četvrtfinale još su izborili Mađarska, koja je bila najbolja u skupini 'C' te Srbija, pobjednik skupine 'D'. U skupini 'B' o prvom mjestu odlučuje ogled između Grčke i Crne Gore s tim da Grčkoj igra i neodlučan rezultat zbog bolje pogodak razlike.

19. travanj 2024 06:29