StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO VETERANA Maroje Šušić postigao sam više pogodaka nego kompletni finski Helsingfors!

28. kolovoza 2018. - 15:30

Nova pobjeda Dubrovačkih veterana. Nakon što su na startu natjecanja u skupini 'B' Europskog prvenstva u Kranju, u konkurenciji igrača '45 plus', dobili njemački Uerdingen s 13:5, zatim bili slobodni u 2. kolu, u 3. kolu su ostvarili još uvjerljiviju pobjedu. S 18:5 su bili bolji od finskog Helsingforsa u utakmici u kojoj je Maroje Šušić postigao više pogodaka nego finski sastav – čak sedam!

Drugi strijelac Dubrovačkih veterana u drugom nastupu na EP-u i drugoj pobjedi bio je Alen Bošković sa četiri pogotka, Igor Prochazka i Željko Margaretić su postigli po dva, a po jedan Željko Mage, Miho Klaić i Boris Agatić. Još su pod vodstvom Gorana Turajića protiv Helsingforsa igrali: Božo Koprivica, Božidar Paskojević, Božo Lujo, Elio Travierso i najstariji igrač dubrovačkog sastava, 60-godišnji Boško Perić.

Dubrovački veterani i mađarski YBL Octopus vode u skupini 'B' s po 6 bodova iz dvije utakmice, Helsingfors i Uerdingen imaju po 3 boda iz tri utakmice, a Košice su posljednje bez boda iz dvije utakmice. Dubrovački veterani u 4. kolu, u srijedu, 29. kolovoza, igraju protiv Košica, a u posljednjem, 5. kolu, koje se igra u četvrtak, 30. kolovoza, protiv mađarskog YBL Octopusa.

Pobjednici skupina će u petak, 31. kolovoza, igrati u finalu, drugoplasirani za treće mjesto, trećeplasirani za peto, četvrtoplasirani za sedmo, te petoplasirani za deveto mjesto. U skupini 'A' igraju Veteran '70 Split, španjolski Real Canoe, Imperial Sport iz Moldavije, te dva mađarska sastava, BVSC i Budai LTD.

24. travanj 2024 04:47