Sport Vaterpolo

VATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO ZA IGRAČE DO 19 GODINA Hrvatska dobila derbi, Čulina opet pogodio!

VATERPOLO

Hrvatska ili Španjolska - tko pobijedi, nema tko nije isticao, bit će prvi u skupini 'A', te će izboriti četvrfinale Europskog prvenstva za igrače do 19 godina, dok će poraženi igrati u osmini finala, razigravati s trećim iz 'C' skupine za prolaz među osam. Derbi skupine 'A' u Minsku Hrvatska je dobila s 10:9 uz napomenu kako je vodila s 8:3, 9:4 i 10:6. Još u skupini ima igrati s Turskom. Matematički, i bod joj je dovoljan za potvrdu prvog mjesta. Uoči zadnjeg kola vodi sa 6 bodova, Španjolska i Turska imaju po 3 boda, dok je Slovenija posljednja bez boda. Matematički, još je sve otvoreno...

Podsjetnik, u 1. kolu Hrvatska je dobila Sloveniju sa 14:4, a Španjolska s 13:1 Tursku, koja je u 2. kolu s s 15:6 bila bolja od Slovenije. 

Kao i protiv Slovenije u 1. kolu, Kristijan Čulina, jedini Jugaš u sastav hrvatske reprezentacije, postigao je jedan pogodak. 17-godišnji Dubrovčanin je mrežu Španjolske zatresao u trećoj četvrtini. Pogodio je za vodstvo 8:3. 

Hrvatska s Turskom igra u utorak, 28. kolovoza, u 14 sati. 

Vlahu derbi skupine 'C'
Najzanimljiviji ogled 2. kola u skupini 'C' Europskog prvenstva za igrače do 19 godina između Mađarske i Italije sudio je Dubrovčanin Vlaho Radičević. Mađarska je bila bolja sa 7:6. 

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije