StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO VETERANA Trostruki svjetski prvaci u lov na prvi naslov prvaka Europe krenuli s plus 8!

26. kolovoza 2018. - 17:20

Dubrovački veterani, koji igraju u konkurenciji igrača 'plus 45', pobjedom su počeli nastup na Europskom veteranskom prvenstvu u Kranju, Sloveniji. U 1. kolu skupine 'B' dobili su njemački Uerdingen s 13:5 (3:2, 5:2, 3:1, 2:0) igrajući pod vodstvom Gorana Turajlića u sastavu: Božo Koprivica, Alen Bošković (4), Božidar Paskojević, Željko Mage (1), Igor Prochazka, Božo Lujo, Elio Travierso, Željko Margaretić (4), Boško Perić, Miho Klaić (1), Maroje Šušić (3) i Boris Agatić.

- U našoj kategoriji je najviše prijavljenih momčadi, a od njih deset su tri iz Mađarske. U našoj skupini je jedan sastav iz Mađarske (YBL Octopus). S obzirom da je sustav natjecanja nepromijenjen, nema polufinala, već samo prvo mjesto u skupini vodi u finale, a drugo u borbu za treće mjesto, nema se pravo na pogrešku – istaknuo je Turajlić.

Dubrovački veterani su slobodni u 2. kolu, a idući nastup imaju u utorak, 28. kolovoza, kada im je u 3. kolu suparnik finski Helsingfors Simsall, koji je s 13:2 izgubio na startu od mađarskog YBL Octopus.

- Za nas su još prijavljeni Maro Bijač i Robert Tiozzo. Oni bi nam se trebali priključiti naknadno – dodao je Turajlić.

U skupini 'B' su još slovačke Košice, dok u skupini 'A' igraju Veteran '70 Split, španjolski Real Canoe, Imperial Sport iz Moldavije, te dva mađarska sastava, BVSC i Budai LTD.

Podsjetnik, na posljednjem EP-u, bilo je to 2016. u Rijeci, Dubrovački veterani su do finala dobivši sve četiri utakmice u skupini, ali su u finalu kategorije 'plus 40' izgubili od Veterana '70 Split s 8:5. Zanimljivo, Dubrovački veterani su bili tri puta svjetski prvaci, jednom pobjednici Svjetskih igara, ali nikad prvaci Europe iako s prvenstva kontinenta imaju čak pet medalja. Četiri puta su bili drugi na EP-u, a jednom treći. Na SP-ima su osim tri zlata osvojili još po jedno srebro i broncu.

Dubrovački veterani su osnovani 1997. godine. Ukupno su osvojili jedanaest medalja na velikim natjecanjima (četiri zlatne, pet srebrnih i dvije brončane medalje).

Prvenstvo u Kranju traje do 31. kolovoza.

20. travanj 2024 03:50