StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

SVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO Vukojević 'ugasio svjetlo' Amerikancima!

13. kolovoza 2018. - 22:40

Hrvatska je nakon Novog Zelanda (20:5) i Italije (12:11) dobila i SAD (14:8), te joj još preostaje ogled protiv Uzbekistana, najslabije reprezentacije skupine 'C' za potvrdu prvog mjesta, a što donosi izravan plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva za igrače do 18 godina, koje se igra u Mađarskoj.

Amerikanci su bolje počeli utakmicu, dobili prvu četvrtinu s 3:1, te u drugoj poveli sa 4:1. Ali, nakon toga kreće Hrvatska. Razbranio se Antonio Vukojević, koji je imao čak 13 obrana. Dubrovčanin je izabran za najboljeg igrača utakmice. Hrvatska je nanizala pet pogodaka za vodstvo 6:4. Na kraju je uvjerljivo slavila, sa šest razlike. Od preostale trojice Jugaša u sastavu Hrvatske, Kristijan Čulina, Filip Kržić i Marko Žuvela, pobjedi protiv SAD-a pogocima je doprinio Kržić, dvostruki strijelac.

Hrvatska posljednju utakmicu u skupini protiv Uzbekistana igra u srijedu, 15. kolovoza. Dva dana poslije je četvrtfinale. Po svemu sudeći suparnik našima u borbi za polufinale trebala bi biti Španjolska ili Srbija.

24. travanj 2024 09:04