StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

SVJETSKO PRVENSTVO ZA IGRAČE DO 18 GODINA Kvartet Jugaša u kapici Hrvatske, debi najmlađeg međunarodnog suca!

8. kolovoza 2018. - 02:01

Najmlađi međunarodni vaterpolski sudac iz Dubrovačko-neretvanske županije, 28-godišnji Jakov Blašković, imat će debi na velikim natjecanjima. Njegove ime se nalazi na popisu sudaca 4. Svjetskog juniorskog prvenstva za igrače do 18 godina, koje će se od 11. do 19. kolovoza održati u mađarskom Szombathelyju, a na kojem će nastupiti i hrvatska reprezentacija pod vodstvom Zorana Bajića, inače trenera zagrebačke Mladosti. U sastavu Hrvatske bit će četvorica Jugaša, i to Antonio Vukojević, Filip Kržić, Kristijan Čulina i Marko Žuvela.

Hrvatska je pripremajući se za nastup na SP-u prvo osvojila OMV Kup u Mađarskoj (sve tri pobjede, Mađarska, Italija i Kanada, Antonio Vukojević je bio najbolji vratar turnira), a potom je bila četvrta u konkurenciji ukupno deset reprezentacija na COMEN Kupu u Beogradu.

Na ovogodišnjem SP-u u Mađarskoj nastupa, kao i na prethodna tri prvenstva, 20 reprezentacija (četiri skupine po pet). Hrvatska je u skupini 'C' u kojoj u još Uzebekistan, Novi Zelend, Italija i SAD. U 1. kolu naši 11. kolovoza igraju protiv Novog Zelanda.

Na prethodnom SP-u, koji je održan 2016. u Podgorici, Hrvatska je osvojila zlato pobijedivši u finalu domaćina, Crnu Goru, dok je broncu osvojila Mađarska. Najbolji strijelac Hrvatske na 3. SP-u bio je Jacob Merčep, jedini Jugaš u reprezentaciji. 

19. travanj 2024 16:37