StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO Nije bilo iznenađenja u osmini finala, Maro Joković: 'Crnogorci imaju više razloga biti nezadovoljni što smo im mi suparnici, nego obrnuto!'

23. srpnja 2018. - 00:27

Bez iznenađenja u utakmicama osmine finala Europskog prvenstva u vaterpolu, koje se igra u Barceloni. Naše reprezentativce je najviše zanimala treća utakmica. U njoj je Crna Gora, osvajač srebra s prethodnog EP-a, bez problema dobila Rumunjsku s 15:5 te će im biti suparnik u četvrtfinalu, koje se igra u utorak, 24. srpnja, s početkom u 18.30 sati.

- Gledajući rezultate, Crna Gora je osvojila Svjetsku ligu, zatim, iako oslabljena, uzela je broncu na Mediteranskim igrama. Igra joj se poboljšala u odnosu na prošlu godinu. Vratio se Mlađan Janović te su dobili širinu, a on je uz Aleksandra Ivovića najbolji igrač. Bit će njih dvojicu teško zaustaviti, ali ako u tome uspijemo, napravili smo veliki posao u četvrtfinalu. Ono što smo mogli vidjeti ovdje u Barceloni, Crna Gora je iznimno fizički jaka momčad. Kako dobro mi znamo njih, tako i oni nas. Rekao bih kako su oni imaju više razloga biti nezadovoljni što smo im mi suparnici, nego obrnuto. Dobili smo ih u četvrtfinalu na SP-u u Kazanju 2015., zatim u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju - rekao je Maro Joković, 31-godišnji hrvatski reprezentativac.

- Što se nas tiče, gledajući utakmicu s Grčkom, jedinu pravu utakmicu koju smo imali do sad na EP-u, dobro smo stali u obrani. Ona je i najvažnija u našoj igri. Iz nje ide lepršaviji napad. Imamo još prostora da bude bolje, pogotovo tu mislim na realizaciju igrača više. Naši bekovi su dominirali protiv Grčke, baš je obrana u toj utakmici bila jako, jako dobra - podvukao je Joković.

Mađarska je u prvoj utakmici osmine finala u nedjelju, 22. srpnja, dobila Nizozemsku s 12:9 te će igrati u četvrtfinalu protiv Srbije, a Grčka je s 13:5 nadigrala Njemačku i za polufinale će se boriti s domaćinom, Španjolskom. Italiji će suparnik u četvrtfinalu biti Rusija. U polufinalu, u četvrtak, 24. srpnja, pobjednik ogleda Mađarska – Srbija igrat će protiv pobjednika ogleda Hrvatska – Crna Gora.

- Mađari se nisu iskazali, te je Srbija favorit. Talijani su veliki favoriti za prolaz među četiri, dok Španjolskoj dajem prednost protiv Grčke. Imaju dužu klupu - upustio se Joković u prognozu preostalih parova 

24. travanj 2024 12:14