StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO DUBROVAČKIH KUPALIŠTA U VATERPOLU

ŽDRIJEB DIVLJE LIGE Carmen izvukla Lukovicu, Dario Daksu, a Marko Betulu Danče, a onda....

Piše PSD.
21. srpnja 2018. - 16:31

Carmen Miloglav je izvlačila prva. Dubrovačka košarkašica, hrvatska reprezentativka, koja je 2017. osvojila naslov prvaka Španjolske, a ove godine prvaka Njemačke, izvukla je kuglicu u kojoj je bio papirić s natpisom: 'Lukovica'. Tko će protiv Lukovice otvoriti kvalifikacije 35. Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu bilo je jasno vrlo brzo. Najbolji hrvatski malonogometaš, najbolji strijelac u povijesti reprezentacije, Dario Marinović je otvorio kuglicu, izvukao papirić te pročitao: 'Daksa!'. Treći je izvlačio Marko Potrebica, predsjednik gradskog vijeća Grada Dubrovnika, igrač Sovrnje Doli, neizostavnog sudionika Divlje lige od 1997. godine: 'Betula Danče'.

Betula Danče  je slobodna u 1. kolu, te čeka pobjednika ogleda između Lukovice i Dakse - odmah se čulo. Potom su izvukli Pasjaču Popovići, pa Plažu ispod Petke. Evo i drugog para 1. kola kvalifikacija. PVG Gruški mul je 'zatvorio' skupinu 'A' kvalifikacija. Čeka pobjednika Pasjača Popovići - Plaža ispod Petke. 

Nakon toga 'B' skupina kvalifikacija. Prvo je izvučena Uvalica, a nakon nje Porporela. Dakle, Uvalica - Porporela u 1. kolu kvalifikacija. Pobjednik će na Luku Čilipi. Batahovina i Sustjepan mali muo su slobodni u 1. kolu. Ogledat će se međusobno u 2. kolu. 

U skupini 'C' kvalifikacija Sovrnja Doli (kuglicu je izvukao Marko Potrebica) protiv Komarde na startu. Pobjednik će na Crvene stijene Orašac. U donjem dijelu ždrijeba 'C' kvalifikacijske skupine 'upali' su Lozica i Villa Seherezade, koji su slobodni u 1. kolu, a koji će se ogledati međusobno u 2. kolu. 

Potom ždrijeb glavnog turnira. Kako su se prijavila tri od četiri sastava koja su prošle godine zaustavljena u četvrtfinalu, bilo je pitanje tko će zauzeti drugu poziciju u skupini 'B', 'C' i 'D' glavnog turnira. Prvak FUN H2O Mlini je nositelj skupine 'A' glavnog turnira. Njegovu skupinu će popuniti tri sastava iz kvalifikacija (A3, B3 i C3). Palace je ušao u skupinu 'B' gdje je nositelj Elita, Kokoti u skupinu 'C' u kojoj je Kamen mali, a Kolorina u skupinu 'D' u kojoj je nositelj Turčin Danče. Po dva sastava iz kvalifikacija će u 'B' (C1 i B2), 'C' (B1 i A2) i 'D' skupinu (A1 i C2) glavnog turnira.

Vjeverica je kraj Meštrovićeva spomenika Marinu Držiću, gdje je održan ždrijeb, bio zadužen za ton, Čolo je vodio, a Vedran Smokvina asistirao prilikom ždrijeba. Prvi radni dan kvalifikacija je u ponedjeljak, 23. srpnja, i to na Porporeli. A gdje drugo igrati kad su suparnici u 1. kolu Uvalica i Porporela! Sve počinje u 16.15 sati (Lukovica - Daksa). Nakon toga od 17.05 sati igraju Pasjača Popovići - Plaža ispod Petke, od 17.55 sati Uvalica i Porporela, a od 18.45 sati Sovrnja Doli i Komarda.

Glavni turnir počinje 4. kolovoza i traje do 20. kolovoza.

24. travanj 2024 11:18