StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KADETSKI KUP HRVATSKE Jugaši podigli pokal u Zagrebu, na pobjedničkom postolju i Kapekaši

Piše PSD.
8. srpnja 2018. - 17:18

Kadeti Jug Croatia osiguranja osvojili su Kup Hrvatske. Nakon što su u prvenstvu bili drugi, sad su otišli do kraja. U finalu su dobili splitski Jadran od kojeg su izgubili u skupini s 12:11, ali kad je bilo daleko važnije, bili su bolji, i to s 9:7 (2:1, 3:1, 3:3, 1:2). Momčad Aljoše Lončarića dobila je pet od šest utakmica na završnom turniru u Zagrebu. U završnici – kad nije bilo mogućnosti za popravak – bila je bez greške. Prethodno je u četvrtfinalu savladala riječko Primorje EB, a u polufinalu KPK, aktualnog prvaka.

Jugaši su poveli u finalu, a nakon što je Jadran izjednačio na 1:1, nanizali su četiri pogotka. Vodili su i s pet pogodaka razlike, i to krajem treće četvrtine (8:3). Jadranaši su nizom od četiri pogotka zaprijetili. Stigli tri i pol minute prije kraja na samo pogodak zaostatka (8:7), ali 21 sekundu nakon toga Jug CO je postigao novi, deveti pogodak. Josip Tolja sa četiri pogotka bio je prvi strijelac Jug CO u finalu, pogodak manje je postigao Antonio Zadro a Ivan Begić i Patrik Kolak su po jednom tresli mrežu splitskog sastava. Maro Šimunović je imao pet, a Nikša Brzica četiri obrane. Naslovu pobjednika doprinijeli su još igrama i pogocima Dominik Dumančić, Jakov Cvjetković, Šime Šimunović, Fran Garvan, Luka Bjelopera, Dominik Lončarić, Vlaho Pavlić i Mauro Prkoča.

Na kraju slave i Korčulani. Opet su na pobjedničkom postolju. Prvaci Hrvatske, a u Kupu Hrvatske treći. KPK je u utakmici za broncu bio 9:7 bolji od domaćina, HAVK Mladost. Domagoj Čale je s tri pogotka bio prvi strijelac za korčulanski sastav za koji su po dva pogotka postigli Toni Mozara i Viktor Antunović, a po jedan Marijan Duhović i Marin Čumbelić. Robert Fiorenini je imao 11 obrana. Broncu su pod vodstvom Marjana Kosovića još osvojili: Ivo Milat, Roko Krkeljaš, Marko Filippi, Karlo Jurić, Davor Goleš, Danijel Caktaš, Vito Favro i Jakov Bakarić. KPK je dobio sve tri utakmice u skupini te se izravno plasirao u polufinale u kojem je izgubio od Jugaša. Splitski Jadran je do finala stigao dobivši sve četiri utakmice. Zanimljivo, i splitski Jadran je osvojio dvije medalje, kao Jug CO i KPK. Broncu u prvenstvu, a sad srebro.

Jugaš Josip Tolja je najbolji igrač završnog turnira Kupa Hrvatske.   

T.V.

16. travanj 2024 06:55