StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KADETSKI KUP HRVATSKE Kapekaši razbili Primorje EB, poraz Jugaša

Piše PSD.
6. srpnja 2018. - 20:23

KPK je dobio i Primorje EB, i to s 9:4, a kako je i splitski Mornar BS u 2. kolu stigao do druge pobjede, bio je uspješniji od ZPK, utakmica posljednjeg kola između Korčulana i Splićana odlučit će o pobjedniku skupine 'A' te sastavu koji će već večeras izboriti plasman u polufinale. Drugi u skupini će razigravati u subotu prijepodne za prolaz među četiri protiv trećeg iz skupine 'B'.

Kapekašima protiv Mornara BS igra i neodlučan rezultat budući su bii uvjerljiviji protiv ZPK i Primorja EB. Pogotke za momčad trenera Marjana Kosovića protiv Primorja EB postigli su: četiri Toni Mozara, tri Domagoj Čale, te po jedan Marjan Duhović i Viktor Antunović. Robert Fiorenini je zaustavio 8 od 12 udaraca riječkog sastava u okvir gola. Primorje EB je povelo s 1:0. Nakon toga vodi KPK sa 4:1, koji je nakon drugog pogotka riječkog sastava napravio seriju od pet pogodaka te vodio s 9:2...

U skupini 'B' Jugaši su poraženi u 2. kolu od splitskog Jadrana s 12:11 te su uoči zadnjeg kola drugi s polovičnim učinkom, kakav ima zagrebačka Mladost. U posljednjem kolu Jug CO igra protiv OVK POŠK, koji je bez boda. Jadran je bio uspješan i u 1. kolu.

Strijelci za momčad trenera Aljoše Lončarića protiv Jadrana bili su: pet Josip Tolja, tri Luka Bjelopera, dva Patrik Kolak te jedan Antonio Zadro. Maro Šimunović je imao 6 obrana. Jugaši su vodili sa 7:5, u posljednjoj četvrtini s 10:9. Dvije minute i četiri sekunde prije kraja su izjednačili na 11:11, a samo 11 sekundi poslije Jadranaši su pogodili za pobjedu. Jug je do kraja imao dva napada, ali nije uspio.

Jugaši pobjedom protiv OVK POŠK osiguravaju u najgorem slučaju drugo mjesto, a mogu i do prvog ako Mladost dobije Jadran, ali ne više od sedam razlike.  

T.V.

24. travanj 2024 23:58