StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUNIORSKI KUP HRVATSKE Prije dva dana pali bez ispaljenog metka, a sad...

Piše PSD.
1. srpnja 2018. - 01:34

Nisu uspjeli Jugaši iznenaditi Mladost na zagrebačkoj Šalati te izboriti finale Kupa Hrvatske. Poraženi su sa 7:4 (1:1, 1:1, 3:2, 2:0) te će u nedjelju, 1. srpnja, igrati za treće mjesto protiv splitskog Mornara BS, koji je u polufinalu izgubio od riječkog Primorja EB s 9:7 (2:2, 2:3, 3:2, 2:0).

Na startu turnira, u skupini, Mladost je u četvrtak navečer dobila Jug CO sa čak 15:4. Tada baš ništa nije polazilo za rukom Jugašima, koji su sad poveli s 1:0. Vodili u trećoj četvrtini s 3:2. Nakon tri pogotka u nizu zagrebačke momčadi postigli su krajem treće četvrtine četvrti pogodak. Sve do sredine posljednje četvrtine na semaforu je pisalo 5:4 za Mladost, koja tad postiže šesti pogodak, a pobjedu potvrđuje sedmim pogotkom 44 sekunde prije kraja utakmice.

Jug CO se odlično branio s igračem manje (primio je samo dva pogotka iz deset situacija). S druge strane realizirao je peterac, te jednog od ukupno četiri igrača više. Antonio Vukojević je u prvom poluvremenu, bilo je 2:2, zaustavio 7 od 9 udaraca domaćina u okvir. Utakmicu je zaključio s 12 obrana. Filip Kržić je postigao dva, a Kristijan Čulina i Marko Žuvela po jedan pogodak za Jug CO u polufinalu za kojeg su pod vodstvom trenera Veselina Đuha još igrali: Petar Pejić, Boris Ivaniš, Leo Cukrov, Antonio Gavranić, Nikola Šimunović, Dorian Raguž, Đivo Bobić, Matija Balić, Antonio Knez i Luka Stahor.  

PODSJETNIK NA PRVENSTVO
Ove zime na prvenstvu Hrvatske, turniru u Splitu, naslov je osvojio Mornar BS pobjedom protiv OVK POŠK, kojeg je sad Jug CO dobio u razigravanju za plasman u polufinale Kupa Hrvatske, dok je Mladost osvojila u prvenstvu broncu, i to je u utakmici za treće mjesto s 8:7 dobila Jug CO.

T.V.

19. travanj 2024 05:19