StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

Ognjen Kržić: To je to što se tiče dolazaka, a moglo bi biti još odlazaka!

Piše PSD.
1. srpnja 2018. - 01:07

Marko Bijač, Vicenzo Renzuto i Viktor Rašović su napustili Gruž, redove hrvatskog prvaka. Rašović je otišao u mađarski Szolnoki, a Bijač i Renzuto u PRO Recco, koji je preuzeo Ratko Rudić, najuspješniji vaterpolski trener svih vremena. Rudić za cilj ima iduće sezone vratiti naslov prvaka Europe u vitrine najuspješnijeg kluba u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. Zadnje tri sezone PRO Recco nije uspio otići do kraja.

Dva puta su za to 'krivi' jugaši. U Budimpešti 2016. i 2017. su izbacili PRO Recco u polufinalu, a ove godine je PRO Recco bio domaćin završnog turnira. Provukao se do finala protiv Brescie i Juga, ali ga je u finalu dobio Olympiacos. Ostat će upisano kako je sve tri godine protiv PRO Recca slavio Paulo Obradović. Prvo dvije sezone u kapici svog Juga, a ove igrajući za Olympiacos.

- Oslabljeni smo najviše zbog odlaska Bijača u PRO Recco. U kojem postotku, teško je reći. Kao što je Olympiacosu važan Josip Pavić, nama je bio Marko Bijač. To su dvojica najboljih vratara svijeta. Sasvim drugačija je obrana s njima, i bez njih. Bijač, tako i preostala dvojica, Renzuto i Rašović, dobili su vrhunske ponude od PRO Recca odnosno Szolnokija. Jug na to nije imao odgovor - kazao je Ognjen Kržić, sportski direktor Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje. Hrvatski prvak, pobjednik Kupa Hrvatske i prvak Regionalne lige nije sjedio skrštenih ruku.

Uspio je dovesti dvojicu odličnih mladih igrača. Prvo se kancelarija Juga oglasila po pitanju dolaska Alexandrosua Papanastasioua, 19-godišnjeg grčkog reprezentativca, koji je stigao iz Glyfade. Potom je stigla i potvrda kako je novi član Daniil Merkulov, 21-godišnji Rus, koji je zadnje dvije sezone igrao za Jadran Carine iz Herceg Novog.

- Papanastasiou je imao ponudu Olympiacosa, ali smo mi bili brži. Reprezentativac je Grčke. U Splitu je postigao po dva pogotka za reprezentaciju protiv nas te protiv Srbije. Meni se osobno sviđa kako igra. Izraziti je napadač, ali dobar i u obrani. Vjerujem kako će se odlično uklopiti s Fatovićem, koji je potpisao novi ugovor. Naime, s Lorenom smo se dogovorili za idućih pet sezona. I to je veliki dobitak. Merkulov je također igrač lijeve strane, ali ćemo ga koristiti i na drugim pozicijama. Dodao bi kako su nama najveći dobitak mladi igrači, koji su kod Kobešćaka već imali veliku minutažu, a to su Žuvela, Čulina i Stahor - naglasio je sportski direktor Jug Croatia osiguranja.

Grk je potpisao do 2022. godine, a Merkulov do 2020. godine. Rus je bio treći strijelac Lige prvaka s 27 pogodaka, a dvije godine mlađi Grk je 2017. na Svjetskom juniorskom prvenstvu, kada je Grčka u finalu dobila Hrvatsku, izabran u najbolju momčad natjecanja.

- S obzirom na odlazak Bijača, vratio se naš igrač, vratar Toni Popadić, koji je protekle sezone branio u Španjolskoj, u Mediterraniju. Čujte, na desnoj strani su Garcia i Joković, na centrima Lončar i Lozina, na bekovima Macan, Benić... Lijevu stranu smo spomenuli. Tu su mladi igrači, ponikli u našoj školi, na čemu treba zahvaliti trenerima mlađih uzrasta. Opet će Jug imati dobru, dobru momčad - dodao je Kržić.

U Gružu su spremili ugovor i za trenera Vjeka Kobešćaka.

- Dogovorili smo se sve s Kobešćakom. On ostaje naš trener. Pet ili šest godina, to je jedina dilema. Kad se vrati s odmora i to ćemo definirat te potpisat ugovor.

Je li zaključen prijelazni rok u Jug Croatia osiguranju?

- Želje da budeš jači uvijek postoje, ali to bi bilo to što se tiče dolazaka. Možda još nije sve što se tiče odlazaka. Naime, Nikola Pavličević i Marko Ivanković imaju ponude iz vanka, iz Njemačke odnosno Francuske - otkrio je Kržić.

- Tko nije u reprezentaciji počet će s treninzima u srpnju. Reprezentativci će nakon Europskog prvenstva u Barceloni dobiti sigurno odmor te se nakon toga priključiti pripremama za novu sezonu, a što se tiče nove sezone cilj bi trebao biti kakav je bio i ove godine. Tri trofeja, Kup Hrvatske, Regionalna liga i prvenstvo Hrvatske, prvenstvo je nama najvažniji trofej, te pokušat izboriti plasman na završni turnir Lige prvaka - rekao je Kržić.

Tonči Vlašić

25. travanj 2024 13:33