StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUNIORSKI KUP HRVATSKE Odličnom obranom srušili doprvaka te izborili polufinale Kupa!

Piše PSD.
30. lipnja 2018. - 13:20

Poveo je OVK POŠK, aktualni doprvak, i to u prvom napadu, poslije 22 sekunde igre, a nakon toga nanizao je Jug Croatia osiguranje šest pogodaka. Zaključao je svoju mrežu gotovo 20 minuta. OVK POŠK je drugi pogodak postigao četiri minute i jednu sekundu prije kraja treće četvrtine, a treći kad su Jugaši već mogli čestitati jedan drugom na plasmanu u polufinale završnog turnira Kupa Hrvatske, koji se igra u Zagrebu.

Momčad Veselina Đuha je sa 6:3 (1:1, 4:0, 1:1, 0:1) savladala jutros OVK POŠK te će večeras u polufinalu igrati protiv zagrebačke Mladosti, koja je bila pobjednik skupine 'B', a u kojoj je Jug CO zauzeo s pobjedom i dva poraza treće mjesto. OVK POŠK je s dvije pobjede i jednim porazom bio drugi u skupini 'A' u kojoj je sa sve tri pobjede prvo bilo Primorje EB.

Jugovi juniori su pobjedu vrijednu plasmana među četiri najbolja u Kupu izborili u sastavu: Antonio Vukojević, Petar Pejić, Boris Ivaniš (1), Leo Cukrov, Filip Kržić (1), Kristijan Čulina (1), Antonio Gavranić, Nikola Šimunović, Dorian Raguž, Đivo Bobić (1), Marko Žuvela (1), Matija Balić, Antonio Knez i Luka Stahor (1).

Vukojević je obranio 10 od 13 udaraca u okvir gola igrača splitskog sastava. Jug CO je samo jednom primio pogodak s igračem manje, a OVK POŠK je imao sedam puta brojčanu prednost u bazenu. Jugovi juniori su tako opet u polufinalu. Početkom godine su to uspjeli prvo na završnom turniru prvenstva Hrvatske kad su na kraju bili četvrti. 

U drugom polufinalu će igrati Primorje EB, pobjednik skupine 'A' te aktualni prvak, Mornar BS. Polufinale između HAVK Mladosti i Jug CO počinje večeras na zagrebačkoj Šalati u 21.45 sati.

Turnir završava u nedjelju, 1. srpnja.

16. travanj 2024 21:44