StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUNIORSKI KUP HRVATSKE Teži je put do polufinala

Piše PSD.
30. lipnja 2018. - 00:07

U odluci, tko će biti drugi, a tko treći u skupini 'B', Jug Croatia osiguranje je poražen od Mornara BS s 12:9 (2:1, 4:4, 3:2, 3:2) te će u subotu prijepodne, 30. lipnja, za plasman u polufinale završnog turnira Kupa Hrvatske za juniore, koji se igra u Zagrebu, igrati protiv OVK POŠK, koji je bio drugi u skupini 'A', a koji je aktualni doprvak.

OVK POŠK je u odluci tko će biti prvi, a tko drugi u skupini 'A', izgubio od riječkog Primorja EB s 11:8. Primorje EB i zagrebačka Mladost, koja je bila najbolja u skupini 'B', izravno su se plasirali u polufinale. U drugoj utakmici razigravanja za plasman među četiri najbolja igrat će aktualni prvak, Mornar BS, kao drugoplasirani iz skupine 'B' te splitski Jadran, koji je zauzeo treće mjesto u skupini 'A'.

Medveščaka i Zadra 1952., koji su bili posljednji u skupinama, čeka razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta s poraženima iz razigravanja za polufinale.

Protiv Mornara BS u posljednjem, 3. kolu skupine 'B', Jug CO je pod vodstvom trenera Veselina Đuha igrao u sastavu: Antonio Vukojević (4 obrane), Petar Pejić, Boris Ivaniš, Leo Cukrov (1), Filip Kržić, Kristijan Čulina (4), Antonio Gavranić, Nikola Šimunović (1), Dorian Raguž, Đivo Bobić (1), Marko Žuvela (1), Matija Balić, Antonio Knez i Luka Stahor (1). Jugovi juniori su nastup u skupini zaključili s pobjedom (Medveščak 12:9) i dva poraza (Mladost 4:15 i Mornar BS 9:12).

Pobjednik utakmice Jug CO – OVK POŠK u polufinalu će igrati protiv zagrebačke Mladosti, dok pobjednik ogleda Mornar BS – Jadran Split ide u polufinalu na Primorje EB. Poraženi iz ogleda Jug CO – OVK POŠK razigravat će za poredak od 5. do 8. mjesta sa Zadrom 1952.

T.V.

24. travanj 2024 09:39