StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

SVJETSKA LIGA Hrvatska preko Australije do petog mjesta, finale odlučili peterci!

Piše PSD.
24. lipnja 2018. - 03:56

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je nastup na završnom turniru Svjetske lige, koji se igrao u Budimpešti, zaključila pobjedom u utakmici za peto mjesto. Bila je bolja s 10:8 od Australije čiji je izbornik Elvis Fatović.

Suparnik je vodilo samo jednom, i to s 2:1. Naši vaterpolisti, koje je s klupe vodio Mile Smodlaka (Ivica Tucak je isključen dan prije protiv SAD-a te je odrađivao utakmicu kazne), najveću prednost imali su krajem treće i u četvrtoj četvrtini kada su u dva navrata bili na plus tri (8:5 i 10:7). Protiv Australije za peto mjesto Hrvoje Benić, Loren Fatović i Ivan Krapić su bili prvi strijelci. Postigli su po dva pogotka, a po jedan Lovre Miloš, Ivan Buljubašić, Ante Vukičević i Ivan Bašić. Marko Bijač je imao dvije, a Ivan Marcelić tri obrane. Još su igrali: Josip Vrlić, Andro Bušlje, Anđelo Šetka i Xavi Garcia.

Hrvatska je u Budimpešti ostvarila tri pobjede i tri poraza. Dobila je Kazahstan u skupini, SAD u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta te Australiju, a izgubila u skupini od Španjolske i SAD-a te u četvrtfinalu od Mađarske. Od Španjolske i Mađarske izgubila je na peterce.

Nakon nastupa na završnom turniru Svjetske lige hrvatski reprezentativci će dobiti nekoliko slobodnih dana, a nakon toga počinju završne pripreme za nastup na Europskom prvenstvu, koje se u Barceloni igra od 14. do 28. srpnja.

T.V.

Crna Gora drugi put pobjednik
Crna Gora je nakon devet godina pobjednik Svjetske lige. Prvi put je osvojila zlato u Podgorici 2009. godine pobijedivši u finalu Hrvatsku, dok je sad bila bolja od domaćina, Mađarske, i to boljim izvođenjem peteraca (13:11). Španjolska je u utakmici za treće mjesto turnira u Duna Areni u Budimpešti dobila Japan 12:7, dok je u utakmici za sedmo mjesto reprezentacija SAD-a s 9:3 bila bolja od Kazahstana.

24. travanj 2024 00:04