StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

SVJETSKA LIGA Opet kobni peterci, Hrvatska bez polufinala

Piše PSD.
21. lipnja 2018. - 22:10

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u četvrtfinalu završnog turira Svjetske lige. Bolja je bila Mađarska, domaćin turnira. U Duna Areni su o pobjedniku ogleda između suparnika u prošlogodišnjem finalu SP-a, kada je Hrvatska osvojila zlato, odlučivali peterci. Hrvatska, kao ni u skupini protiv Španjolske, nije bila uspješna na peterce, i opet se dogodilo da nisu pogodili Loren Fatović i Xavi Garcia.

Naši su vodili s 1:0 i 2:1. Mađarska je prvi put povela s 3:2, te imala dva puta dva gola prednosti (5:3 i 6:4). Pogocima Andra Bušlje i Ante Vukičevića izabranici Ivice Tucka su izborili peterce. Mađari na peterce bez greške (Vamos, Zalanki, Batori i Erdelyi), dok su za Hrvatsku pogodili prvo Vukičević za 7:7, a potom Hrvoje Benić za 8:8. Nakon toga nisu uspjeli prvo Garcia, a potom Fatović te se peta serija nije trebala ni izvoditi.

Za regularnih 6:6 pogađali su za Hrvatsku Lovre Miloš, Ivan Krapić, Josip Vrlić, Andro Bušlje, Hrvoje Benić i Ante Vukičević. Marko Bijač je imao 7 obrana naspram 11 obrana Nagyja. Zalanki i Bedo su postigli po dva pogotka za Mađarsku, a po jedan Vamos i Angyal. Mađarska i Hrvatska su iskoristili svakog trećeg igrača više, međutim, naši su imali dvostruko više brojčanih prednosti (12:6). Hrvatska, koja je u Budimpešti bez četvorice zlatnih sa SP-a (Luku Lončara i Marka Macana je Tucak odlučio odmoriti, Maro Joković se ozlijedio uoči puta u Budimpeštu, trebao bi za deset dana opet biti u bazenu dok je Sandro Sukno još od kraja prošle godine izvan bazena), ispala je iz igre za pobjedničko postolje.

T.V.

24. travanj 2024 20:02