StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

SVJETSKA LIGA Španjolska bolja na peterce

Piše PSD.
19. lipnja 2018. - 20:42

Raspucavalo se na kraju utakmice između Hrvatske i Španjolske u 2. kolu skupine 'B' završnog turnira Svjetske lige, koji se igra u Budimpešti, a tu je uspješniji bio Lopez Pinedo, vratar Španjolske. Zaustavio je udarce Xavija Garcie i Lorena Fatovića te je Španjolska dobila Hrvatsku s 13:10.

I u 32 minute igre nakon kojih je bilo 9:9 istaknuo se vratar Španjolske. Ukupno je imao 16 obrana. Međutim, tada nije uspio obraniti niti jedan od tri peterca. Garcia je realizirao dva, a Ante Vukičević jedan. Garcia je sa četiri pogotka bio prvi strijelac Hrvatske, Vukičević je postigao dva, a Loren Fatović, Ivan Krapić i Andro Bušlje po jedan pogodak. Marko BIjač je imao devet obrana.

Hrvatska je nastup u skupini na završnom turniru Svjetske lige počela pobjedom protiv Kazahstana (15:5), dok je Španjolska poražena 8:6 od SAD-a, koje su suparnik izabranicima Ivice Tucka u srijedu, 20. lipnja, u posljednjem, 3. kolu natjecanja u skupini nakon čega će se znati tko s koje pozicije ulazi u završnicu, točnije, četvrtfinale. U skupini 'A' su Crna Gora, Japan, Australija i domaćin, Mađarska.

T.V.

20. travanj 2024 08:43