StoryEditorOCM
Vaterpolo VATERPOLO

ZAGRIJAVANJE ZA BUDIMPEŠTU Tucak odredio sastav, Joković izvan stroja

16. lipnja 2018. - 14:44

Hrvatska je pobijedila Australiju s 9:5 u posljednjoj pripremnoj utakmici za obje reprezentacije pred nastup na završnom turniru Svjetske lige, koji se igra u Budimpešti od 18. do 23. lipnja. Na Plivalištu uz Savu Hrvatska je bila bez Mara Jokovića, koji se ozlijedio (šaka desne ruke) te će dva tjedna biti izvan plivališta, a izbornik Ivica Tucak odmarao je između ostalog i Luku Lončara.

Početak naših je bio odličan. Hrvatska je dobila prvu četvrtinu sa 4:0, a u trećoj četvrtini je imala plus šest (7:1). U izvješćima s utakmice ističu se braničke bravure Andra Bušlje, genijalnosti između vratnica Marka Bijača, koji je imao 8 obrana, ali i ludo savršena, točna proigravanja Xavi Garcije.

Hrvatska je protiv Australije, koju vodi Elvis Fatović, igrala u sastavu: Bijač (8 obrana), Macan, Fatović (1), Krapić (2), Benić, Marinić-Kragić, Vukičević (1), Bušlje (1), Bašić (1), Vrlić (1), Šetka (2), Garcia, Marcelić (6 obrana), Zović i Miloš.

Po završetku utakmice s Australijom Ivica Tucak je odredio 13 igrača koji će igrati na završnom turniru Svjetske lige u Budimpešti (vratari: Bijač i Marcelić, centri: Vrlić i Krapić, braniči: Bušlje, Buljubašić i Benić, te vanjska linija: Garcia, Šetka, Miloš, Vukičević, Fatović i Bašić. Tucak je odlučio odmoriti Lončara i Macana, koji također putuju u Budimpeštu, ali neće igrati na turniru.

23. travanj 2024 16:38