Sport Vaterpolo

PAULO OBRADOVIĆ, SVJETSKI (VATERPOLSKI) FENOMEN

MEDO MAJSTORE Svjetsko sportsko čudo: osvojio dva trofeja s dva različita kluba igrajući u dvije različite države u nepuna 24 sata!

PAULO OBRADOVIĆ, SVJETSKI (VATERPOLSKI) FENOMEN

Čudo je Paulo Obradović. 'Medo', kako ga od milja zovu, tri godine zaredom ruši moćni PRO Recco na završnom turniru europske Lige prvaka. Prvo dva puta s Jugom, oba puta u Budimpešti, i oba puta u polufinalu, a ove godine s Olympiacosom u finalu, i to usred Genove, u domu talijanskog velikana. 

Uspjeh s Olympiacosom potpisao je u subotu navečer u Genovi. Nije s ekipom putovao u Grčku, u Pirej, gdje su čekali brojni navijači Olympiacosa, već je zrakoplovom preko Rima otišao na Maltu. Stigao je tamo oko 13 sati, a u 18 je opett bio u bazenu. Igrao je za San Giljan, i to opet za trofej. Ovaj put za pokal pobjednika President Cupa.

- Dobili smo 11:10, a igrali smo protiv Neptunsa za kojeg igra Petar Muslim. Postigao sam četiri komada. Bilo je teže nego osvojiti naslov prvaka Europe - u svom stilu će Medo. Nije spavao nakon uspjeha s Olympiacosom. Tek je skoknuo do hotela, pokupio stvari te već oko 5 ujutro bio na aerodromu u Genovi.

- Za dva dana počinje prvenstvo Malte. Prvi trofej smo osvojili. Do 15. rujna sam na Malti. Tada završava liga. Gdje ću, i što ću iduće sezone, vidjet ću. Još se ništa ne zna. Zovu sa svih strana. Traži me i Luka Čilipi da već sad potpišem za njih za Divlju ligu. Najvažnije je da me netko traži - opet se smije Paulo, čudo svjetsko! Da baš tako. Tko se još može pohvaliti kako je osvojio dva trofeja s dva različita kluba igrajući u dvije različite države u nepuna 24 sata!

- Dobio sam video iz Pireja s dočeka. Kažu, čudo se dogodilo jer navijači Olympiacosa skandiraju najomraženije prezime - Obradović. Najomraženije je zbog silnih uspjeha koje je imao Željko Obradović kao trener košarkaša Panathinaikosa, a sad skanidraju prezime Obradović, pa radi mene - smije se Medo.

Šalje video kao dokaz. Da, gledamo i slušamo. Pjevaju skupa navijači i njegovi suigrači: Paulo Obradović! Paulo Obradović!

- Volio bih i da sam mogao otići u Grčku na doček. Ali, takav je život. Ne možeš sve. Mora netko i ovo napravit da osvoji dva trofeja s dva različita kluba, igrajući u dvije države, i to u nepuna 24 sata. Ma što u 24 sata. U Genovi je finale završilo jučer malo prije 22 sata, a ovdje dan poslije je finale završilo oko 19.30 sati. Dakle, ni 22 sata nije prošlo. Iskreno, nisam o tome razmišljao. Nego vidim, piše se, svi me zovu i to ističu. Još oni tamo u Pireju skandiraju moje ime. Zanimljivo je, zar ne? - podvukao je naš junak Paulo Obradović, koji je na Maltu putovao s tri torbe. Jedna je bila Jugova, druga Olympiacosa, a treća?

- Treća je isto moja. Hahahaha, šalim se.. - 'ispalio' je Medo.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije