Sport Vaterpolo

VATERPOLO

KUP HRVATSKE ZA MLAĐE JUNIORE Stahor za pet, kao i Jurišić, te bronca stiže u Gruž! Mozara čak osam da KPK bude sedmi!

VATERPOLO

Mlađi juniori Jug Croatia osiguranja zauzeli su treće mjesto na završnom turniru Kupa Hrvatske, koji je odigran u Zadru. U utakmici za broncu dobili su domaćina, Zadar 1952., s 5:4 (0:0, 2:0, 2:4, 1:0), i to je svih pet pogodaka za momčad trenera Miha Bobića postigao Luka Stahor! Jugaši su vodili s 2:0, 3:1, 4:3. Stahor je za konačnih 5:4 pogodio minutu i 33 sekunde prije kraja utakmice.

Osim Stahora uspjehu mlađih juniora Jug Croatia osiguranja, koji su ove godine osvojili naslov prvaka Hrvatske, a sad broncu u Kupu Hrvatske, doprinijeli su još vratar Ivan Jurišić sa čak 16 obrana u utakmici za treće mjesto, te Zvonimir Perić, Dorian Raguž, Nikola Ljepava, Ivan Vukojević, Kristijan Raguž, Roberto Radić, Ivan Špetić, Leo Cukrov, Ilar Savinović, Đino Filippi, Luka Živalj, Hrvoje Zvono, Đino Franić i Marin Džamarija. Jugaši su u Zadru ostvarili četiri pobjede i dva poraza.

Posljednjeg dana završnog turnira u zadarskom Višnjiku slavio je i KPK, i to u utakmici za sedmo mjesto. Sa čak 18:2 (2:1, 3:0, 8:0, 5:1) savladao je Medveščak, koji je tako zauzeo posljednje, osmo mjesto. U redovima korčulanske momčadi istaknuo se Toni Mozara sa čak osam pogodaka. Četiri puta je mrežu Medveščaka tresao Beris Peručić, tri puta Viktor Antunović, te po jednom Marijan Duhović, Petar Tedeschi i Domagoj Čale. Još su za KPK pod vodstvom trenera Emila Nikolića igrali: Davor Skokandić, Vinko Radovanović, Danijel Caktaš, Marin Šegedin, Frano Filippi, Franko Fabris, Andrija Botica i Marin Čumbelić. KPK je na prvenstvu zabilježio dvije pobjede i četiri poraza.

Kup Hrvatske je osvojio splitski Mornar BS, koji je u polufinalu savladao Jug CO; a u finalu HAVK Mladost, i to boljim izvođenjem peteraca (13:12). Mladost je u trećoj četvrtini vodila sa 7:3, a tri minute prije kraja finala imala je tri pogotka prednosti (8:5). Mornar BS je uspio izjednačiti na 8:8 te je pobjednik odlučen na peterce. Primorje EB je u utakmici za peto mjesto dobilo OVK POŠK sa 14:11.

FOTO Mlađi juniori Jug Croatia osiguranja bili su zlatni na završnici prvenstva u Gružu (na slici), a sad brončani u Kupu Hrvatske 

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije