StoryEditorOCM
VaterpoloFINALE DOIGRAVANJA ZA VATERPOLSKOG PRVAKA HRVATSKE: JUG CO - HAVK MLADOST 14:5

NIJE BILO DILEME Jugaši otvorili finale sa 7:0, Bijač: 'Bolja smo momčad od Mladosti'

16. svibnja 2018. - 23:24

Jugaši vode s 1:0. U prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske nadigrali su zagrebačku Mladost sa 14:5. Sve je bilo jasno već u drugoj četvrtini kada su poveli sa 7:0...

- Kontrolirali smo igru i rezultat. Pokazali kvalitetu te potvrdili da smo u ovom trenutku bolja momčad od Mladosti – naglasio je Marko Bijač, Jugov kapetan. Druga utakmica finala igra se u subotu, 19. svibnja, u Zagrebu u 18 sati. Treća je u Dubrovniku.

- Očekujem u Zagrebu težu utakmicu nego je bila ova prva u Gružu, ali ako odigramo na ovom nivou, onda očekujem kako ćemo slaviti i u Zagrebu – rekao je vratar Jug Croatia osiguranja i hrvatske reprezentacije, najbolji europski vaterpolist 2017. godine.

Mladost je prvi pogodak postigla u posljednjoj sekundi druge četvrtine. Sve četiri četvrtine Jugaši su riješili u svoju korist. Na kraju plus 9 za branitelja naslova.

- U svakom segmentu smo dominirali. Ako bih trebao nešto istaknuti, onda bih istaknuo našu čvrstina u obrani. To je po meni bilo najbolje, a to potvrđuje i taj podatak kako smo tek u zadnjoj sekundi druge četvrtine primili prvi gol. Poslije se utakmica razvodnila, ali, ponavljam, u svakom segmentu, baš svakom, dakle, plivački, obrambeno i napadački, smo bili bolji od suparnika – istaknuo je Bijač, koji je imao 11 obrana. Na kraju je priliku dobio i mladi Jugov vratar Toni Jarak te zaustavio dva udarca zagrebačkog sastava.

Jugaši su i dalje na stopostotnom učinku u domaćem prvenstvu. Sa stopostotnim učinkom su osvojili, tj. obranili naslove pobjednika Kupa Hrvatske i Triglav Regionalne lige. Uoči sezone za cilj su imali obraniti sva tri trofeja i plasirati se na završni turnir europske Lige prvaka. Još im dvije pobjede protiv Mladosti trebaju da ispune sve ciljeve. Bijaču i ekipi se smiješi novi trofej, 14. naslov prvaka Hrvatske.

Prvi čin finala
Jug CO - HAVK Mladost 14:5
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 300. Suci: Ante Bura i Andrej Franulović (Rijeka).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (11 obrana), Macan(1), Fatović (1), Lončar(1), Joković (3), Garcia (3), Ivanković (3), Rašović (1), Renzuto, Pavličević, Benić, Lozina (1), Jarak (2 obrane), Pejić. Trener: Vjeko Kobešćak.
HAVK MLADOST: Marcelić (9 obrana), Radu (1), Zović, Bajić, Biljaka, Bukić, Marković, Lazić, Markić, Paškvalin, Valečić, Bašić (2), Slade, Miloš (2). Trener: Zoran Bajić.
Igrač više: Jug CO 11/7, HAVK Mladost 10/3
Peterci: Jug CO -, HAVK Mladost 1/1
Četvrtine: 3:0, 4:1, 3:2, 4:2.

25. travanj 2024 11:31