StoryEditorOCM
VaterpoloU 70. GODINI ŽIVOTA

TUŽNA VIJEST Napustio nas je gospar Ivica Rustan

12. travnja 2018. - 11:53

Napustio nas je gospar Ivica Rustan. Zauvijek je sklopio oči u svojoj 70. godini života.

U povijesti dubrovačkog sporta ostat će upisan kako uspješni predsjednik Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje. Stigao je na čelo kluba nakon završetka sezone 2002./03. i na tom mjestu ostao četiri godine. Rustan je naslijedio Željana Konsua, a nakon njega je predsjednik postao Goran Hrnić. Jug CO je na kraju sezone 2002./03. ostao bez trenera (Veselin Đuho) te izgubio naslov prvaka Hrvatske (Mladost je do naslova stigla pobjedom u petoj utakmici finala u Gružu koja je prekinuta).

Rustan, kad je izabran za predsjednika Jug Croatia osiguranja, bio je direktor Dubrovnik cesta.

- Dugo sam se dvoumio oko moje konačne odluke jer znam kakve su to obveze, ali uz podršku Grada i Županije ipak sam se prihvatio ove funkcije – rekao je nakon izborne skupštine 2003. godine.

Prvi njegov potez bilo je imenovanje Emila Nikolića za trenera prve momčadi. Nikolić, koji je do tada bio pomoćnik Đuhu, pružio je potom priliku mladim igračima. Jug je imao tada čak sedam igrača u mladim reprezentacijama. Već na početku sezone 2003./04. Rustan se upisao na listu Jugovih predsjednika s osvojenim trofejima. Osvojen je posljednjih dana 2003. Kup Hrvatske. Za vrijeme njegova mandata Jug CO je dominirao. Sve četiri sezone Jug CO je bio prvak Hrvatske. Zatim, tri puta je bio pobjednik Kupa Hrvatske, a 2006. prvak Europe i pobjednik europskog Superkupa.

I nakon isteka mandata predsjednika bio je u najužem vodstvu kluba. Od 2013. član Savjeta predsjednika.

Još nije objavljeno kada će biti posljednji ispraćaj gospara Ivice Rustana.

FOTO Ivica Rustan (treći s lijeva) prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora za vrijeme dok je bio predsjednik Jug CO

20. travanj 2024 09:51