StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA U GRUŽU: JUG CO - AN BRESCIA 10:7

TREĆA TRICA U NIZU ZA SKOK NA TREĆE MJESTO Jugaši preskočili AN Brescia te Dinamo, a Hrvoje Benić ističe: 'Igramo sve bolje i bolje!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
14. ožujka 2018. - 22:31

Uoči 10. kola bili su peti, prvi ispod crte, a sad su 'unutra', među četiri najbolja. Jugaši su u Gružu dobili AN Brescia s 10:7, osvojili nova tri boda, stigli do treće pobjede u nizu. Točnije, dobili su sve tri utakmice u drugom dijelu natjecanja u skupini 'A' te su sad na trećem mjestu. Ispred su samo Olympiacos te CNA Barceloneta. 

Četiri su kola do kraja. Vjeko Kobešćak vodi svoje prvo u Barcelonu, u goste Felipe Perroneu i Josipu Vrliću. Nakon toga u Gruž stiže WASPO 98 Hannover, pa ide Jug CO u goste Partizanu i na kraju dolazi Dinamo Moskva.

- S Dinamom igramo u Gružu zadnje kolo. Možda ćemo se tada boriti za prolaz na Final 8. Tko zna što će sve biti. Još su četiri utakmice do kraja natjecanja u skupini. Trebaju nam tri pobjede da bi bili sigurni. Idemo utakmicu po utakmicu. Iduća je Barceloneta u Barceloni. Da, sad je to bitka za drugo mjesto. Pobjeda otvara tu mogućnost. Bod nam otvara širom vrata plasmana na Final 8. Ali, sjetite se Hannovera prošle godine u Gružu (Hannover je prvi idući gost Jugaša – op.a.). Koliko su nam napravili problema (bilo je 15:15), koliko su nepredvidljivi. Zatim idemo na Banjicu (Partizan). Na kraju dolazi Dinamo koji igra u gostima isto kao kod kuće. Prema tome čeka nas teška borba do kraja za prolaz na Final 8 – naglasio je Jugov trener Vjeko Kobešćak te nastavio: 

- Gdje ja najveći pomak u odnosu na prvi dio natjecanja u skupini, u obrani ili u napadu? Obrana. Nije nama napad toliki problem. Mi se uvijek vrtimo oko deset pogodaka. Obrana je bila problem u prvom dijelu sezone i kad je tako, sigurniji si. I kad te ne ide u napadu puno si sigurniji u povoljan ishod. Ovo je dobar korak prema Final 8. Vrlo važan. Ponavljamo već nekoliko tjedana. Ističem to i nakon ove utakmice. Dižemo se u formi. Sve smo bolji i bolji. Naravno da ću ja uvijek istaknuti neke greške koje su se dogodile. Prvo, naši bekovi su ušli prerano u probleme s osobnim greškama. Primili smo 4,5 pogodaka sa stative. Tu smo morali bolje reagirati. Ostalo u obrani na čelu s Bijačem funkcioniralo je te smo ostvarili prednost. Plivački smo bili solidni. Nismo bili pretjerano pokretni, ali vidjelo se da je važnost utakmice izbila malo zraka iz pluća – zaključio je Jugov trener.

- Što je važnije od samih bodova u izuzetno važnoj utakmici jest da igramo iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje. Ovom pobjedom smo napravili veliki korak prema završnom turniru u Genovi – naglasio je Hrvoje Benić, koji je potpisao dva super važna pogotka protiv AN Brescie.

10. KOLO Jug CO - AN Brescia 10:7
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 800. Suci: Georgios Stavridis (Grčka) i Sergey Naumov (Rusija). 
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač, Macan, Fatović (2), Lončar (3), Joković (2), Garcia, Ivanković, Rašović, Renzuto (1), Pavličević, Benić (2), Lozina, Jarak. Trener: Vjeko Kobešćak. 
AN BRESCIA: Del Lungo, Guerrato, C. Presciutti, Manzi, Guidi, Rizzo (1), Muslim, Nora, N. Presciutti (1), Bertoli (1), Janović (2), Vukčević (2), Moretti. Trener: Alessandro Bovo. 
Igrač više: Jug CO 11/6, AN Brescia 13/3
Peterci: Jug CO 1/0, AN Brescia -
Četvrtine: 1:1, 5:2, 1:1, 3:3

Jugaši treći
SEMAFOR 10. kolo
Srijeda, 14. ožujka, Pirej: 
Olympiacos - OSC 10:7, Dubrovnik: Jug CO - AN Brescia 10:7, Beograd: Partizan - WASPO 98 Hannover 11:15, Moskva: Dinamo - CNA Barceloneta 5:9

POREDAK Skupina 'A'
1. Olympiakos 25 bodova, 2. CNA Barceloneta 21 bod, 3. Jug CO 19 bodova, 4. AN Brescia 17 bodova, 5. Dinamo Moskva 16 bodova, 6. WASPO 98 Hannover 9 bodova, 7. OSC Budimpešta 7 bodova, 8. Partizan bez boda.

RASPORED 11. kolo
Subota, 31. ožujka, Barcelona:
CNA Barceloneta - Jug CO, Hannover: WASPO 98 Hannover - Dinamo Moskva, Brescia: AN Brescia - OSC Budimpešta, Beograd: Partizan - Olympiacos. 

25. travanj 2024 06:08