StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

OPET 'GORI' KORČULA Zlato Kapekašima, srebro Jugašima! 

4. ožujka 2018. - 16:06

Opet festa u Korčuli. Pjesma u domu Korčulanskog plivačkog kluba. Opet KPK ima državne prvake. Kadeti su sad najbolji u Hrvatskoj. Do naslova su stigli s pet pobjeda u svom bazenu 'Gojko Arneri'. U finalu su savladali vršnjake Jug Croatia osiguranja, koji su također do finala bili bez greške, i također uvjerljivi kao dječaci trenera Marjana Kosovića i Emila Nikolića. 

Nastavlja se tako niz uspjeha malih Korčulana. Svake godine barem jedna medalja s državnog, svake godine barem jedno zlato! Prije dvije godine najbolji u konkurenciji nada, prošle u mlađim kadetima, sad u kadetima! KPK ima sjajnu generaciju.

U finalu je bilo bez pogodaka sve do posljednjih 30-ak sekundi prve četvrtine. Poveo je Jug pogotkom Josipa Tolje s igračem više, a na 1:1 izjednačio je 12 sekundi poslije Toni Mozara iz peterca. Početkom druge četvrtine novi pogodak u mreži domaćina. Opet Josip Tolja za Jug CO, a nakon toga čak pet pogodaka u nizu domaćina. Vraća se u trećoj četvrtini Jug CO, postiže tri pogotka u nizu te se u zadnju četvrtinu ulazi sa 6:5 za Korčulana. Niz Jugaša prekida Toni Mozara iz peterca 5 minuta i 38 sekundi prije kraja za vodstvo KPK 7:5. Potom Marin Čumbelić pogađa za 8:5...

Sjajan je na vratima domaćina bio Robert Fiorenini sa čak 15 obrana!

UTAKMICA ZA ZLATO
KPK - Jug CO 9:6
KORČULA
Bazen Gojko Arneri. Suci: Ante Bura (Šibenik) i Ivan Foretić (Split). Delegati: Milan Grbin (Korčula) i Ivan Miloš (Dubrovnik).
KPK: Robert Fiorenini (15 obrana), Marijan Duhović (2), Ivo Milat, Toni Mozara (4), Roko Krkeljaš, Marko Filippi, Karlo Jurić, Viktor Antunović, Igor Krstulović, Danijel Caktaš, Domagoj Čale (1), Vito Favro, Jakov Bakarić, Marin Čumbelić (2). Trener: Marjan Kosović, pomoćnik: Emil Nikolić.
JUG CROAIA OSIGURANJE: Maro Šimunović (2 obrane), Dominik Dumančić, Ivan Begić, Jakov Cvjetković, Antonio Zadro (1), Šime Šimunović, Vlaho Pavlić, Luka Bjelopera, Dominik Lončarić (1), Patrik Kolak (1), Josip Tolja (3), Fran Garvan, Maroje Sršen, Jure Jarak. Trener: Aljoša Lončarić, pomoćnik: Željko Vukčević.
Igrač više: KPK 7/3, Jug CO 8/2
Peterci: KPK 2/2, Jug CO 1/0
Četvrtine: 1:1, 5:1, 0:3, 3:1.  
 
BRONCA Splitski ogled za treće mjesto završio je pobjedom Jadrana, i to uvjerljivom - 9:3 protiv OVK POŠK.

Plivaj, praši, naprid naši...
Prije dvije godine Korčula je bila domaćin završnog turnira PH za nade. Tada je u sjajnoj atmosferi na tribinama bazena 'Gojko Arneri' KPK u finalu dobio Primorje EB. Nade KPK su 2016. bile prva selekcija KPK koja je zaigrala u finalu državnog prvenstva od samostalnosti Hrvatske.

Prošle godine Korčulani su slavili na finalnom turniru mlađe kadetskog PH, koji je odigran u Splitu. Tada su u finalu dobili vršnjake Jug CO. Sad su prvi put najbolji u konkurenciji kadeta!

Prvi povijesni naslov KPK je osvojio pod vodstvom legendarnog Marinka Bojića uz kojeg je na klupi bio Vili Mladinić. Prošle godine u Splitu na klupi Kapekaša bio je Marjan Kosović kojem je pomagao Bojić, a ove je uz Kosovića bio Emil Nikolić.

24. travanj 2024 10:08