StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA EUROPSKA LIGA PRVAKA: OSC - JUG CO 4:7

SLAVILI U BUDIMPEŠTI Fatović poput OSC-a, Jugu je Genova sve bliže i bliže!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
28. veljače 2018. - 23:04

Ostavili su Jugaši domaćina, OSC, na samo četiri postignuta pogodaka, a što je najvažnije ostavili su ga na sedam bodova, koliko je imao i prije 9. kola te ga izbacili iz igre za prolaz na Final 8, završni turnir, a sebe, s tri boda osvojena u Mađarskoj, približili plasmanu na završni turnir. Budući je utakmica u Italiji između Brescie i Dinama iz Moskve završila bez pobjednika, momčad trenera Vjeka Kobešćaka se bodovno izjednačila s Dinamom, ima bod manje od Brescie te dva manje od Barcelonete. Brescia i Dinamo dolaze u Gruž, i to Talijani već u idućem kolu, koje se igra 14. ožujka, a nakon toga Jug ide u Barcelonu. Moskovljani su gosti u Gružu u zadnjem kolu. Između gostovanja u Barceloni i domaćinstva Rusima, Jug dočekuje otpisani Hannover, a gost je isto ako otpisanom Partizanu.

Prva četvrtina u bazenu OSC-a: Erdelyi – Fatović 2:2. U drugoj četvrtini Renzuto je prvi pogodio, a potom Fatović. Njegov treći pogodak. Bio je siguran realizator peterca. Salamon je do poluvremena prepolovio Jugovu prednost, koja je u trećoj četvrtini narasla vrlo brzo na plus tri (četvrti put je strijelac Fatović te prvi put Joković za vodstvo 6:3). Zatim do kraja treće četvrtine treći put pogađa Erdelyi. Ovaj put ne s igračem više, već iz peterca. Potom je vratar OSC-a Bisztritsanyi podignuo rampu. Zaustavio je i peterac (Renzuto). Skinuo još nekoliko zicera. Bio nesavladiv poput Bijača na drugoj strani. Ali, kad ga je 4 minute i 20 sekundi prevario Joković, pogodio je s igračem više te postigao svoj drugi pogodak, bilo je jasno kako bodovi odlaze u Dubrovnik.

SEMAFOR 9. kolo
Hannover:
 WASPO 98 Hannover - Olympiakos 7:12, Barcelona: CNA Barceloneta - Partizan 16:5, Brescia: AN Brescia - Dinamo Moskva 9:9, Budimpešta: OSC - Jug CO 4:7.

POREDAK
1. Olympiakos 22 boda, 2. CNA Barceloneta 18 bodova, 3. AN Brescia 17 bodova, 4. Dinamo Moskva 16 bodova, 5. Jug CO 16 bodova, 6. OSC Budimpešta 7 bodova, 7. WASPO 98 Hannover 6 bodova, 8. Partizan bez boda.

OSC – Jug CO 4:7
BUDIMPEŠTA Bazen Imre Nyeki. Gledatelja 350. Suci: Jaume Teixido (Španjolska) i Radoslaw Koryzna (Poljska).
OSC BUDIMPEŠTA: Bisztritsanyi (12 obrana), Brguljan, Gor-Nagy, Ranđelović, Salamon (1), Kovacs, Hegedus, Seman, Erdelyi (3), Toth, Bundschuh, Ubović, Barabas. Trener: Laszlo Toth.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (12 obrana), Macan, Fatović (4), Lončar, Joković (2), Garcia, Ivanković, Rašović, Renzuto (1), Pavličević, Benić, Lozina, Jarak. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
Igrač više: OSC 13/4, Jug CO 11/2
Peterci: OSC 1/1, Jug CO 2/1
Četvrtine: 2:2, 1:2, 1:2, 0:1.

25. travanj 2024 00:36