StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO: HAVK MLADOST - JUG CO 5:10

TRIGLAV REGIONALNA LIGA Koliko je dana prošlo od zadnje pobjede Mladosti protiv Juga?

21. veljače 2018. - 21:03

Kada je zadnji put Mladost dobila Jug CO? – bilo je pitanje uoči derbija 13. kola Triglav regionalne lige u kojem je Mladost, druga momčad lige, ugostila vodeći Jug CO. Odgovor glasi: 20. prosinca 2014. godine u polufinalu završnog turnira Kupa Hrvatske u Zagrebu s 12:9. Eto, zanimljivo, Vjeko Kobešćak je bio tada trener Mladosti. Tri mjeseca poslije Kobešćak je preselio na klupu Juga i od tada ne zna za poraz od kluba u kojem je proveo čak 32 godine života. Što više, zna samo za pobjede. Isti odgovor je i nakon što je prvi put ove sezone Mladost ugostila Juga na Savi.

U derbiju je Jug CO, branitelj naslova, prvi i jedni favorit za osvajanje regionalne lige i ove sezone, bio duplo bolji te je i dalje na stopostotnom učinku, ali sad s osam bodova više od HAVK Mladost, koja je i dalje u ulozi prvog pratitelja.

Za razliku od sraza u Gružu kada je Jug utakmicu otvorio vodstvom 4:0 te su sve nade Mladosti u povoljan rezultat potonule vrlo brzo, na Savi je nada domaćina u čudo 'živjela' gotovo dvije četvrtine, a najzaslužniji za to bio je vratar Žabaca Ivan Marcelić, koji je imao 10 obrana u prve dvije četvrtine. Međutim, nada se ugasila vrlo brzo početkom nastavka, točnije, nakon što je Loren Fatović ekspresno postigao nova dva pogotka (ukupno četiri) te Jug otišao na plus tri (6:3). Prvi put je Jug četiri pogotka prednosti imao početkom posljednje četvrtine (8:4), a na kraju je Marko Ivanković pogodio za konačnih 10:5. Uoči derbija na Savi bilo je točno 1159 dana od zadnjeg uspjeha Mladosti protiv Juga. Teško će ove sezone Mladost prekinuti taj negativan niz protiv Juga.

HAVK Mladost – Jug CO 5:10
ZAGREB Bazen na Savi. Gledatelja 200. Suci: Nenad Periš i Joško Prančić (obojica iz Splita).
HAVK MLADOST: Marcelić (11 obrana), Radu, Zović (1), Samardžić, Biljaka (1), Bukić (2), Marković, Lazić, Herceg, Valečić, Trush, Bašić, Jukić, Miloš (1). Trener: Zoran Bajić.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (9 obrane), Macan, Fatović (4), Lončar (1), Joković (2), Garcia, Ivanković (2), Rašović, Kržić, Pavličević, Benić (1), Lozina, Jarak, Žuvela. Trener: Vjeko Kobešćak.
Igrač više: HAVK Mladost 3/11, Jug CO 3/11
Peterci: HAVK Mladost 1/1, Jug CO -.
Četvrtine: 1:2, 2:2, 1:3, 1:3.

18. travanj 2024 00:59