Sport Vaterpolo

VATERPOLO

SANDRO ČEKA REZULTATE NOVIH PRETRAGA, REAGIRAO PRO RECCO 'Pitali smo Sukna želi li ostati s nama, ali...'

VATERPOLO

Sandro Sukno je u ljeto prošle godine predvodio Hrvatsku do svjetskog zlata u Budimpešti, ali nekoliko mjeseci poslije, nakon specijalističkog pregleda kod jednog od najcjenjenijih talijanskih kardiologa, a ujedno i najboljeg liječnika specijaliziranog upravo za rad sa sportašima, dr. Paola Zeppillija, kada je ustanovljeno kako ima problema sa srcem, nalazi se izvan bazena.
 
Bilo je to u listopadu. Preporučen mu je tada odmor dva mjeseca. Nakon toga je imao nove preglede, koji su potvrdili kako stanje nije dobro. PRO Recco, čiji je Sandro član, tada je istaknuo kako je najvažnije zdravlje igrača te kako je oni ne računaju više na njega. Pisalo se kako je talijanski prvak odlučio raskinuti ugovor.

Sad, nakon što su se oglasili Perica Bukić i Ivica Tucak te istaknuli kako je potez PRO Recca nekorektan, oglasio se predsjednik talijanskog kluba i dematirao vijest. Maurizio Felugo tvrdi kako je Suknu ponuđeno mjesto pomoćnika trenera Vladimira Vujasinovića, ali da je on to odbio jer se nada kako još uvijek može igrati.

- Čim smo u klubu saznali za Suknovo stanje odmah smo mu omogućili najbolju liječničku skrb, sve u nadi kako bi ga što prije ponovno vidjeli u bazenu. Platili smo sve, od pregleda, letova, noćenja u hotelu i preglede kod najboljih specijalista koji nisu nimalo lošiji od američkih. Za vrijeme pauze, Sandro se nalazio s obitelji u Hrvatskoj. U prosincu, nakon što je ustanovljeno kako još uvijek nije spreman za povratak, pitali smo ga želi li ostati s nama do kraja sezone kao pomoćni trener Vujasinovića. Ipak, prije kluba mi smo obitelj. Ali, Sandro je želio ostati u Hrvatskoj iz osobnih razloga. Bila je to legitimna odluka koju smo u klubu prihvatili, ali to ne umanjuje našu privrženost spram njega. Još jednom želim naglasiti kako je PRO Recco u ovom slučaju pokazao veliku profesionalnost. Zdravlje naših sportaša je jedna od glavnih stvari u klubu - kazao je Felugo.

Još u prosincu oglasila se liječnička komisija Hrvatskog vaterpolskog saveza koja nije dijelila mišljenje kolega iz Italije. Profesor dr. Boris Labar je tada najavio nove pretrage, konzultacije, vrlo detaljne u relevantnim centrima. Sandro je tako početkom godine putovao s profesorom Labarom u SAD, u Cleveland, na nove preglede. Vratio se te sad čeka rezultate pregleda. 

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Dio Plata jutros bez vode

Dio Plata jutros bez vode
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 22. veljače bez vode će biti dio Plata iznad magistrale (od ulaza u Plat do r...
Dio Plata jutros bez vode