StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA U GRUŽU: JUG CO - OLYMPIACOS (18.30 SATI)

VELIKA UTAKMICA U GRUŽU Neporaženi Olympiacos mora pasti!

7. veljače 2018. - 10:49

Gruž je ispucao sve kredite u europskoj Ligi prvaka. Čak četiri puta u sedam utakmica prvog dijela natjecanja u skupini sjedio je uz rub bazena nakon utakmice zagledan u daljinu, nezadovoljan rezultatom, analizirao gdje je pogriješio. U svakoj utakmici je imao crnu rupu. U svakoj je prokockao zbog toga priliku da uzme bodove. Najgore u svemu što suparnici u tim utakmicama nisu briljirali. Nije bilo kao u finalu Lige prvaka prošle godine kada je Szolnoki odigrao briljantnu utakmicu te Jug CO, umoran i iscijeđen nakon dvije velike bitke i pobjede protiv Olympiacosa u četvrtfinalu i PRO Recca u polufinalu, nije imao izgleda slaviti i u svom devetom uzastopnom finalu.

Vratimo li se dva ljeta unatrag - Gruž je mijenjao i mijenjao. Imao novu momčad. Međutim, sve se poklopilo i posložilo vrlo brzo te je odmah počeo osvajati trofeje. Nizati velike pobjede, a u niti jednom natjecanju, u sezoni 2015./16., nije bio favorit. Potom je zadržao momčad te da je bilo barem još nekoliko sati odmora između polufinala i finala Final Six-a europske Lige prvaka, možda je mogao i u sezoni 2016./17. osvojiti sve naslove.

Potom opet promjene. Otišao je mali rastom, ali veliki igrač, Felipe Perrone, najbolji stranac u povijesti kluba. Otišao je i centar Josip Vrlić te sjajni Paulo Obradović. Prva dvojica su se vratila u Barcelonetu, izravnog suparnika Jugaša u skupini najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, a ždrijeb je htio da kontra svog dojučerašnjeg sastava bude i Paulo Obradović, i to u kapici Olympiacosa. Perrone i Vrlić su iz Dubrovnika u prvom dijelu skupine odnijeli bod, Juga 'zakinuli' za dva boda, a Obradović je s dva pogotka u završnici utakmice u Pireju potopio nade svog dojučerašnjeg kluba kako bi se mogao iz Grčke vratiti neporažen.

Sustav natjecanja je takav, s kime si igrao u zadnjem kolu prvog dijela, taj ti je suparnik i u prvom kolu drugog dijela. Dakle, 14 dana poslije opet je kontra Juga – Olympiacos, lider skupine, koji je jedini neporaženi sastav europske Lige prvaka. Obradović, zatim još jedan bivši Jugaš, Andro Bušlje, reprezentativni branič, te još jedan velikan hrvatskog vaterpola, Splićanin, vratar Josip Pavić, plus gotovo kompletna reprezentacija Grčke, dolaze u goste Jugu, koji, nema mu druge, mora dobiti. U suprotnom neće vidjeti završni turnir, Final 8, a to bi bez obzira na odlaske prije svega Perronea i Obradovića, budući je šest zlatnih sa SP-a u Jugovoj kapici, bio neuspjeh.

Kad se sve zna, nema dileme kako nas čeka velika utakmica ove srijede u Gružu. Zbog promašaja u Moskvi protiv Dinama, u Gružu protiv Barcelonete, pa i u Italiji protiv Brescie, Jug se mora vaditi protiv prvog favorita skupine. Nema pravo na pogrešku protiv neporaženog Olympiacosa. Mora se napokon probuditi. Mora!

Gruž od 18.30 sati!
Utakmica za prste polizat između Jug CO i Olympiacosa igra se u srijedu, 7. veljače, u Gružu s početkom u 18.30 sati. Prva četiri mjesta vode na Final 8, a nakon prvog dijela natjecanja u skupini 'A', prvih sedam kola, poredak je slijedeći: 1. Olympiacos 19 bodova, 2. Dinamo Moskva 14 bodova, 3. Brescia 13 bodova, 4. CNA Barceloneta 12 bodova, 5. Jug CO 10 bodova, 6. OSC Budimpešta 6 bodova, 7. WASPO Hannover 6 bodova, 8. Partizan bez boda.

U srijedu, 7. veljače, još u skupini 'A' igraju: WASPO Hannover - CNA Barceloneta, Dinamo Moskva - OSC Budimpešta te Partizan - Brescia. 

Matematika
Koliko jeJugu važna utakmica protiv Olympiacosa? Dovoljno je istaknuti kako bi Olympiacos trijumfom u Gružu imao 12 bodova više od Juga. Zatim, preostala tri sastava, koja su također u ovom trenutku bolje plasirana od momčadi Vjeka Kobašćaka, imala bi mogućnost pobjedama u 8. kolu steći osjetnu bodovnu prednost u odnosu na peti Gruž. Dinamo Moskva bi pobjedom protiv OSC-a imao 7 bodova više od Juga, Brescia bi uspjehom u Beogradu bila na plus 6, a CNA Barceloneta s tri boda u Njemačkoj na plus 5 bodova.

25. travanj 2024 10:13