StoryEditorOCM
VaterpoloMLAĐI JUNIORI VATERPOLSKOG KLUBA JUG CO PRVACI HRVATSKE

MIHO BOBIĆ, TRENER PRVAKA Sumnjalo se u njih, a oni su sad dokazali kako se na njih može računati!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
28. siječnja 2018. - 16:33

Postigli smo veliki uspjeh. Baš veliki. Sumnjalo se u ovu generaciju. Isticalo se kako su nedorečeni i zbog toga mi je baš drago da su uspjeli. Dokazali su kako se na njih može računati, kako među njima ima materijala sutra za prvu momčad. Plus, svima kažem: pristojna su djeca te prava ekipa. Milina je s njima raditi. Svaka im čast! – rekao je Miho Bobić, trener mlađih juniora Jug Croatia osiguranja nakon osvajanja naslova prvaka Hrvatske. 

- Leo Cukrov je pravi kapetan. Drago mi je zbog njega da je došao u priliku podići pokal. Ivan Jurišić je branio fantastično. Sa Zadrom smo svi odigrali loše. Ni on nije bio na nivou, ali sve ostalo je bilo sjajno. Imao je toliko teških obrana, ali i mnoge obrane gdje su suigrači odigrali sjajno u obrani te su mu olakšali posao. Ma, sve bih ih pohvalio. I oni, nazovimo ih igrači iz sjene, su bili odlični. I na njih se sutra može računati.

U najavi završnog turnira u Gružu je rekao: Pet, šest momčadi računa na medalju.

- Ugodno me je iznenadio KPK, koji je na kraju šesti. Za mene je Mornar bio najveći favorit te kad analiziramo naš nastup treba reći kako smo odigrali loše protiv Zadra. Zasluženo smo izgubili. Njihov vratar je bio odličan, a nama baš ništa nije išlo. Nakon te utakmice nismo imali više pravo na poraz, a reagirali smo sjajno. Najbolje što se može. Protiv Mornara u polufinalu smo igrali bez opterećenja. Oni su bili favoriti bez obzira što smo mi bili domaćini i to smo iskoristili. To je bila naša najbolja utakmica na prvenstvu. U finalu smo nadigrali Mladost u svim segmentima igre. Zasluženo dobili finale. Ova generacija je osvojila i turnir Olimpijske nade. Uložila je puno proteklih mjeseci. Radila je naporno. Trud ove djece se isplatio. Čestitke i hvala Maru Baliću bez čije pomoći ne bi išlo – naglasio je Bobić.

Jugov put do zlata
Skupina 'B', 1. kolo: Jug CO - Zadar 1952. 9:10, 2. kolo: Jug CO - Primorje EB 8:4, 3. kolo: Jug CO - KPK 10:5, četvrfinale: Jug CO - OVK POŠK 5:4, polufinale: Jug CO - Mornar BS 6:5, finale: Jug CO - HAVK Mladost 10:5.

Zlatni Jugaši
Nisu svi igrali. Neki su bili bolesni. U ovoj gereraciji su 22 igrača. Sve bih ih istaknuo. Dakle, Ivan Jurišić, Zvonimir Perić, Dorian Raguž, Nikola Ljepava, Luka Stahor, Ivan Vukojević, Đino Filippi, Roberto Radić, Ivan Špetić, Leo Cukrov, Ilar Savinović, Hrvoje Zvono, Marin Džamarija, Đino Franić, Mateo Miletić, Kristijan Raguž, Nikola Kolanović, Marko Puljić, Luka Živalj, Hrvoje Vukić, Lukša Gavranić i Ivan Kisić. Svima čestitke - naglasio je Miho Bobić.

25. travanj 2024 10:17