StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKO PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE JUNIORE

FINAL 8 U GRUŽU Pao i Mornar BS, Jugaši u finalu s Mladosti, povijesna pobjeda KPK!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
27. siječnja 2018. - 21:48

Sa četiri pobjede u nizu nakon startnog poraza od Zadra 1952., mlađi juniori Jug Croatia osiguranja izborili su finale, samim time osigurali medalju na završnom turniru prvenstva Hrvatske, koji se igra u Gružu. U nedjelju, u 12.45 sati, borit će se za najsjajniju - zlato. Suparnik će im biti zagrebačka Mladost, koja je u drugom polufinalu s 8:6 dobila Primorje EB.

Momčad trenera Miha Bobića u subotu je prvo izborila polufinale, dobila prijepodne u razigravanju za mjesto među četiri OVK POŠK s 5:4, a navečer sa 6:5 bila bolja od drugog splitskog sastava na turniru, pobjednika 'A' skupine, Mornar Brodospasa. Po dva puta su mrežu Mornara BS tresli Ivan Špetić i Leo Cukrov te po jednom Luka Stahor i Hrvoje Zvono. Vratar Ivan Jurišić imao je čak 74 posto uspješnosti. Zaustavio je 14 od 19 udaraca Mornarevaca u okvir gola.

Pobjedu vrijednu finala Jug CO je izborio u sastavu: Ivan Jurišić, Zvonimir Perić, Dorian Raguž, Nikola Ljepava, Luka Stahor, Ivan Vukojević, Đino Filippi, Roberto Radić, Ivan Špetić, Leo Cukrov, Ilar Savinović, Hrvoje Zvono, Marin Džamarija i Mateo Miletić. Uz Miha Bobića na klupi Juga je i Maro Balić.

Mlađi juniori Jug CO su prošle godine bili drugi u prvenstvu te treći u kupu.

Povijesna pobjeda KPK
Nije uspio u skupini, ali jest u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta. KPK je ostvario prvu pobjedu u svom prvom nastupu s mlađim juniorima na završnom turniru prvenstva Hrvatske, dobio je s 5:4 OVK POŠK.

Ostat će u povijesti kluba upisano kako je pobjedu pod vodstvom Emila Nikolića i Marjana Kosovića izborio: Davor Skokandić, Marijan Duhović, Vinko Radovanović (2), Toni Mozara, Danijel Caktaš, Viktor Antunović, Marin Šegedin, Frano Filippi, Petar Tedeschi (1), Beris Peručić (2), Domagoj Čale, Franko Fabris, Andrija Botica i Marin Čumbelić

KPK će za peto mjesto igrati protiv Zadra 1952., koji je s 13:7 dobio Medveščak

19. travanj 2024 18:34