StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUNIORSKO PH Jugaši preko Zadra 1952. do OVK POŠK!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
13. siječnja 2018. - 11:35

Jug CO je dobio Zadar 1952. te se plasirao u polufinale završnog turnira juniorskog prvenstva Hrvatske, koje se igra u Splitu. Momčad trenera Veselina Đuha, koja je bila druga u skupini 'B', slavila je s 9:7.

Bolje je otvorila utakmicu od zadarskog sastava, trećeplasiranog sastava skupine 'A'. Vodila je sa 6:2, ali na kraju treće četvrtine je imala samo pogodak prednosti (7:6). U posljednjoj četvrtini, koju je pogotkom otvorio Jugaš Kristijan Čulina, Zadar 1952. je još jednom stigao na pogodak zaostatka (8:7/dvije minute i 16 do kraja). Jugovu pobjedu i prolaz dalje potvrdio je Antonio Gavranić pogotkom sekundu prije kraja.

Kristijan Čulina s tri pogotka je bio prvi strijelac Juga za kojeg je dva pogotka postigao Đivo Bobić, a po jedan Boris Ivaniš, Nikša Marković, Nikola Šimunović i Antonio Gavranić. Antonio Vukojević je imao 7 obrana, a još su igrali Petar Pejić, Filip Kržić, Marko Žuvela, Maroje Burđelez, Karlo Krmek, Luka Ivušić i Matija Balić.

Jugaši će za finale igrati večeras protiv OVK POŠK, pobjednika skupine 'A'. Pobjednik skupine 'B', zagrebačka HAVK Mladost, čeka u polufinalu uspješnijeg iz ogleda u kojem se sastaju Primorje EB, drugoplasirani sastav 'A' skupine i Mornar BS, koji je zauzeo treće mjesto u skupini 'B'.

18. travanj 2024 04:43