Sport Vaterpolo

VATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

STIŽE OSC U GRUŽ Suparnik je jedna od četiri mega momčadi u mađarskom prvenstvu, možda najiskusnija od te četvorke!

VATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

Jugaši su jutro nakon pobjede protiv Partizana tek minutu, dvije početka konferencije za novinare posvetili prvom suparniku i prvoj pobjedi u 2018. godini, a očekivano više govorili o idućoj utakmici protiv mađarskog OSC-a, koji je gost u subotu, 13. siječnja, od 18.30 sati.

Istina, prvi europski ispit u novoj godini bio je tema i prije ogleda sa srpskim prvakom u Triglav Regionalnoj ligi u srijedu navečer u Gružu u kojem je Jug očekivano dobio (15:10), neočekivano primio toliko pogodaka, ali Jugov trener Vjeko Kobešćak nije bio zbog toga nezadovoljan. Što više, pohvalio je Tonija Jarka, koji je bio među vratnicama umjesto virozom 'slomljenog' kapetana, Marka Bijača.

Dakle, u Gružu su zadovoljni igrom i rezultatom protiv Partizana te sad žele da tako bude i nakon OSC-a.

- Da, želja je napokon početi igrati kako želimo od početka sezone te se plasirati na Final Eight – istaknu je jugov reprezentativni branič Marko Macan.

- Uspješno smo počeli novu godinu. Imamo kvalitetu. OSC je bio u finalu mađarskog kupa i to govori o njihovoj kvaliteti – dodao je Loren Fatović, još jedan Jugov zlatnik, svjetski prvak iz Budimpešte.

OSC ima dva igrača koja su stajala u finalu Svjetskog prvenstva nasuprot Hrvatske, Miklos Gor Nagyja i Balazsa Erdelyija. Drugi je prošle godine nosio kapicu Egera te u dvije utakmice protiv Juga postigao šest pogodaka. Zatim, u kapici OSC-a su dva srpska igrača, Nemanja Ubović i Sava Ranđelović te jedan reprezentativac Crne Gore, Draško Brguljan.  

- Što se tiče bodova, ni mi, a vjerojatno ni oni, nismo zadovoljni učinkom. Mi niti jednu od tri jake utakmice (Dinamo u Moskvi, Barceloneta u Gružu i Brescia u gostima – op.a.) nismo prelomili na našu stranu. OSC je jedna od četiri mega momčadi u mađarskom prvenstvu, nekako najiskusniji od te četvorke. Istina, možda po imenima ne tako jaki kao Szolnoki, ali itekako opasni – naglasio je Jugov trener Vjeko Kobešćak.  

Svaka mađarska momčad je jaka u kontranapadu, tako i OSC. Međutim, puno je toga na što će trebati pripaziti u subotu navečer.

- Zadatak? Svesti padove u igru na manju mjeru nego je to bilo u prethodnim europskim utakmicama – jasan je Kobešćak.
OSC je otvorio Ligu prvaka s dvije pobjede (Partizan u Beogradu, Hannover doma), a nakon toga tri poraza (Barceloneta u gostima, Brescia i Olympiacos kod kuće).  

- Uvijek u pripremi utakmice gledamo nekoliko utakmica, i ne gledamo samo one koje su najbolje odigrali. Može se u svakoj utakmici nešto vidjeti. Koju su utakmicu najbolje odigrali ove sezone? U mađarskom kupu protiv Egera – dodao je Kobešćak.
Macana čeka zadatak zaustaviti centre OSC-a, a na tim pozicijama su Lukas Seman, bivši igrač Juga te Nemanja Ubović.

- U paru Seman i Ubović mogu nanijeti dosta problema. Igrali smo protiv jednog i drugog. Puno toga ovisi o nama – rekao je Macan.

Fatović ističe Draška Brguljana koji vodi igru OSC-a.

- Imat ćemo težak zadatak – rekao je Loren.

OSC stiže u petak u Dubrovnik.

JUGOVA 'A' SKUPINA
POREDAK 
1. Olympiacos 13 bodova, 2. Dinamo Moskva 10 bodova, 3. Brescia 9 bodova, 4. Jug CO 7 bodova, 5. OSC 6 bodova, 6. CNA Barceloneta 6 bodova, 7. WASPO 98 Hannover 6 bodova, 8. Partizan bez boda.

U 6. kolu, 13. siječnja 2018., još igraju: Dinamo Moskva - AN Brescia, Olympiacos - WASPO 98 Hannover te Partizan - CNA Barceloneta.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije