StoryEditorOCM
VaterpoloTRIGLAV REGIONALNA VATERPOLSKA LIGA

JUGAŠI 2018. POČELI S PLUS PET Rašović 'petardom' po Partizanu, Kobešćak ističe: 'Počeli smo novu godinu s jednom vrlo dobrom utakmicom!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
10. siječnja 2018. - 21:30

U očekivanju europske subote i dolaska OSC-a, utakmice u kojoj je imperativ pobjeda, Jug CO je bez kapetana Marka Bijača i Marka Ivankovića dobio Partizan. Jugaši su i nakon osme utakmice u ligaškom dijelu Triglav Regionalnoj ligi na maksimalnom učinku.

Prva utakmica Juga u 2018. počela je kontrom Partizana nakon što najbolja hrvatska momčad nije iskoristila prvi napad. Međutim, 'bjegunac' Aleksandar Andrejević izgubio je bitku jedan na jedan s Tonijem Jarkom. Ali, kako Jug nakon obrane Jarka nije osvojio loptu, ipak je Partizan uspio prvi postići pogodak (Đorđe Lazić). Vodstvo gostiju potrajalo je točno pola minute. Loren Fatović je s igračem više smjestio loptu iza leđa Dimitrija Rističevića.

Već u svom idućem napadu Jug CO je poveo (Hrvoje Benić iz daljine nakon dvije minute i 23 sekundi igre), a kako se potom obranio te u idućem napadu opet pogodio (Maro Joković), Partizan je otišao u minus iz kojeg se više nije vratio... 

Super raspoložen protiv Partizana bio je Viktor Rašović, reprezentativac Srbije, koji je u karijeri igrao za Crvenu zvezdu. S pet pogodaka bio je prvi strijelac Juga.

- Zadovoljan sam s utakmicom i igrom. Početak je bio odličan. Nismo znali kako ćemo krenuti s obzirom da nije bilo Bijača i Ivankovića, ali smo krenuli jako dobro. Obrana je imala dobrih strana. Istina, imali smo i nekoliko nespretnih te loših intervencija u obrani nakon što su nam se odbile neke lopti, ali sve u svemu sam zadovoljan s obranom te isto tako s napadom, koji je bio rasplivan, bilo je i kontranapada. Uglavnom, ovu godinu počeli smo s jednom vrlo dobrom utakmicom - istaknuo je Jugov trener Vjeko Kobešćak, koji je sad, kao i svi u Gružu, okrenut utakmici 6. kola skupine 'A' europske Lige prvaka protiv OSC-a, koja se igra u Gružu u subotu, 13. siječnja, s početkom u 18.30 sati. 

8. KOLO Jug CO – Partizan 15:10
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 350. Suci: Joško Prančić (Split) i Miodrag Sefanović (Beograd).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Jarak (8 obrana), Macan, Fatović (1), Lončar (1), Joković (1), Garcia (2), Kržić, Rašović (5), Renzuto (3), Pavličević, Benić (1), Lozina (1), Vukojević, Čulina. Trener: Vjeko Kobešćak.
PARTIZAN: Rističević (8 obrana), Kasum, F. Janković (2), Lukić (1), Lazić (2), Tomić, M. Janković (3), Andrejević, Manojlović, Radanović (1), Barać, Aksentijević (1), Belopavlović, Vićković. Trener: Stefan Ćirić.
Igrač više: Jug CO 8/4, Partizan 7/2
Peterci: Jug CO 1/1, Partizan -  
Četvrtine: 7:2, 1:3, 5:2, 2:3. 

16. travanj 2024 10:43