StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA VATERPOLSKA LIGA PRVAKA

JUGAŠI U ITALIJI 'Nemamo baš dobro iskustvo s utakmicama koje igramo nakon osvajanja Kupa Hrvatske'

20. prosinca 2017. - 13:25

Još prije nego su krenuli u Zagreb, na završni turnir Kupa Hrvatske, gdje su očekivano obranili naslov pobjednika te stigli do 60. trofeja u povijesti kluba, Jugaši su isticali kako ih u srijedu, 20. siječnja, čeka super važna utakmica u gostima protiv Brescie. Uoči ogleda u 5. kolu natjecanja u skupini europske Lige prvaka hrvatski prvak na trećem mjestu ima 7 bodova, a Brescia je četvrta s bodom manje.

- Nemamo baš dobro iskustvo s utakmicama koje igramo nakon osvajanja Kupa Hrvatske. Međutim, vjerujem kako smo izvukli pouke iz prethodnih sezona – rekao je Vjeko Kobešćak, trener Juga. Prije dvije sezone osvojili kup, a potom pljuska od PRO Recca na sjeveru Italije (14:6 za prvaka Italije). Prošle godine osvojili opet kup, pa jedva izvukli bod u Barceloni protiv Barcelonete (7:7). Inače, Brescia je prije godinu i koji dan bila suparnik Juguu borbi za europski Superkup. Jugaši su tada uništili Bresciu. Pobjednik Euro kupa je u Gružu doživio potop. Smrklo mu se u gostima kod tada aktualnog prvaka Europe. Na kraju treće četvrtine je bilo 7:0 za Jug CO! Podatak je to koji je ušao u povijest, ne samo Juga, već svjetskog vaterpola, tri četvrtine u jednom finalu bez primljenog pogotka (ili bez postignutog, ovisno s koje strane se gleda). Brescia, točnije Nemanja Ubović, postigla je pogodak u tom finalu nakon 24 minute, 18 i pol sekundi igre!

- Brescia je sad puno jača, dok smo mi doživjeli promjene, a naša nova momčad, mlađa u odnosu na momčad koju smo imali prošle sezone, tek je 3,4 mjeseca na okupu. Brescia je puno opasnija u napadu. Danas ima Mlađana Janovića i Nikolu Vukčevića. Isto tako u obrani su dobro posloženi. Činjenica je da primaju malo pogodaka – rekao je Jugov trener.

Talijanska momčad, koja ima i Petra Muslima, Vjekoslava Paskovića, Christiana Presciuttia, primila je najviše pogodaka u 1. kolu kad je iznenađujuće poražena od Hannovera u gostima s 8:6. Zatim je kod kuće prvo dobila Barcelonetu sa 6:5, a potom izgubila od Olympiacosa sa 7:6. U 4. kolu je s 8:6 slavila u Budimpešti protiv OSC-a.

- Obrana je i naš forte. U posljednje vrijeme obranu igramo više nego dobro - dodao je Kobešćak.

Jugaši su nakon poraza u Moskvi od Dinama s 12:11, dobili Partizan kod kuće te Hannover u gostima. Prošlo kolo su kod kuće odigrali 9:9 s Barcelonetom u utakmici u kojoj su vodili sa 6:1, 7:2 te početkom posljednje četvrtine s 9:6. U obje utakmice u kojima su gubili bodove ispustili su veliku prednost. U Moskvi su imali plus tri u trećoj četvrtini (8:5). Zanimljivo, u Moskvi, i u Gružu protiv Barcelonete nisu realizirali peterac pri vodstvu 8:6.

Jug je kompletan u Bresciji, u posljednjoj utakmici u 2017. godini. Početak ogleda je u 20.30 sati (Arenasport 1).

FOTO Tako je bilo lani nakon utakmice protiv Brescie. Jugaši su uvjerljivom pobjedom osvojili europski Superkup. Marko Bijač je podigao pokal pobjednika

Nitko 100 posto
Osim utakmice Brescia - Jug CO u 5. kolu skupine 'A' još igraju u srijedu, 20. prosinca, CNA Barceloneta - Dinamo Moskva, Hannover - Partizan te OSC - Olympiacos. 
U skupini 'B' Sabadell i Steaua su igrali u utorak, 19. prosinca (Rumunji dobili s 11:10 te stigli do prvh bodova), a u srijedu, 20. prosinca igraju Jadran Carine HN - PRO Recco, AZC Alphen - Szolnoki te Spandau 04 - ZF Eger. 
Poredak, skupina 'A': 1. Olympiacos 10 bodova, 2. Dinamo Moskva 9 bodova, 3. Jug CO 7 bodova, 4. Brescia 6 bodova, 5. OSC 6 bodova, 6. CNA Barceloneta 5 bodova, 7. Hannover 3 boda, 8. Partizan bez boda; skupina 'B': 1. Jadran Carine HN 10 bodova, 2. Spandau 04 9 bodova, 2. Szolnoki 9 bodova, 4. PRO REcco 9 bodova, 5. ZF Eger 7 bodova, 6. Steaua 3 boda, 7. Sabadell 3 boda, 8. AZC Alphen bez boda.

19. travanj 2024 03:29