StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

MLADOSTAŠICAMA KUP Dubrovkinji srebro, Dubrovčani sudili i nadgledali finale na Savi!

Piše PSD.
17. prosinca 2017. - 00:55

Pokal Kupa Hrvatske za žene ostao je na Savi. Osvojila ga je zagrebačka Mladost. Dobila je u finalu, u svom bazenu, splitski OVK POŠK s 10:6. Kapetanici Dini Lordan pokal je uručio Predrag Sloboda, predsjednik HVS-a. Zagrebački klub, koji je šesti put osvojio 'kantu' u deset godina postojanja, drugi je po uspješnosti klub u Kupu Hrvatske, kojeg je najviše puta – deset – osvajala splitska Suzuki Bura. Mladost je, računajući i domaće prvenstvo, osvojene naslove prvaka, stigla do svog 13. trofeja.

Pokal namijenjen najboljoj igračici završnog turnira otišao je u Split. Podigla ga je Domina Butić iz POŠK-a. Uručio ga je u ime tvrtke Turbo Korčulanin Dario Trojan. Za splitsku ekipu igrala je Dubrovkinja Martina Nadilo. Jugova kapetanica, koja igra na posudbu, postigla je jedan pogodak u polufinalu, pobjedi OVK POŠK 7:6 protiv riječkog Primorja EB, te jedan pogodak i u finalu protiv Mladosti.

Službene osobe na finalu bile su iz Dubrovnika. Čast suditi finale dobili su Vlaho Radičević i Jakov Blašković, dok je u ulozi delegata bio Božo Vuletić. Svoj trojici nije prvi put kako su u tim ulogama u finalu Kupa Hrvatske za vaterpolistice. Radičević je sudac od 1993. godine, a Blašković sudi od 2008. godine.  

T.V.

19. travanj 2024 13:32