StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

NOĆ SVJETSKIH PRVAKA Željan Konsuo dobitnik Nagrade 'Poseban doprinos hrvatskom vaterpolu'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
15. prosinca 2017. - 23:32

Na Noći svjetskih prvaka, koja je održana u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin, pljeskalo se hrvatskoj seniorskoj vaterpolskoj reprezentaciji, koja je pod vodstvom Ivice Tucka ovog ljeta osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Prisjetili su se okupljeni velikih pobjeda, pogotovo polufinalne protiv Srbije te finale protiv domaćina, Mađarske.

Tradicionalno u sklopu večeri proglašen je najbolji hrvatski vaterpolist u godini na isteku (Sandro Sukno je laureat ankete Večernjeg lista), ali i po prvi put najbolja vaterpolistica, koju je nagradio Hrvatski vaterpolski savez, a prva pobjednica tog izbora je Petra Bukić iz zagrebačke Mladosti.

Nagradu 'Poseban doprinos hrvatskom vaterpolu' dobio je Željan Konsuo, aktualni dopredsjednik Juga i Hrvatskog vaterpolskog saveza te član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora. Konsuo je gotovo 20 godina u najjužem vodstvu dubrovačkog kluba. Bio je predsjednik Juga kada je krenuo veliki niz osvajanja trofeja. Bilo je to 8. travnja 2000. godine - Jug je osvojio svoj drugi europski trofej u povijesti - LEN-a kup. Nakon toga po prvi put u povijesti naslov prvaka Hrvatske. Godinu poslije Jug je osvojio i naslov prvaka Europe! Konsuo je bio na čelu organizacije Final foura Eurolige 2001. godine u Gružu. Zatim, jedan od najzaslužnijih za uspješnu organizaciju završnog turnira Eurolige 2006. godine. Dužnost predsjednika Juga obnašao je do ljeta 2003. godine (naslijedio ga Ivica Rustan).   

Nagradu 'Trofej HVS-a' žiri u sastavu Ivo Trumbić, Johan Cipci i Mile Nakić odlučio je dodijeliti Stjepku Bradariću, dugogodišnjem vaterpolistu, priznatom splitskom privredniku i dugogodišnjeg sportskog djelatniku POŠK-a, kluba koji je nedavno obilježio 80 godina uspješnog djelovanja. Bradarić je jedan od ključnih osoba stvaranja jakog, europskog POŠK-a, ali i jedan od ključnih sportskih djelatnika u organizaciji Mediteranskih igara i Europskog prvenstva u Splitu.


FOTO Željan Konsuo (prvi u donjem redu, s lijeva), do njega desno Goran Hrnić, zatim Tomislav Dumančić na utakmici Juga u Gružu

25. travanj 2024 07:20