StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

MOBILIZACIJA U GRUŽU UOČI POSLASTICE Hvala Messi, ali nećeš proći!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
7. prosinca 2017. - 12:48

U novom ruhu održana je konferencija za novinare Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje. Osvanuo je novi zastor, pozadina, od plafona do poda, na kojoj dominira grb kluba iznad kojeg su četiri zvjezdice (podsjetnik na četiri naslova europskog prvaka), dok su s jedne i druge strane, naravno, sponzori. 

Ispred nove pozadine sjeli su Jugov trener (Vjeko Kobešćak), kapetan (Marko Bijač) i dokapetan, trofejima najbogatiji igrač (Maro Joković) kako bi najavili poslasticu, subotnji ogled u Gružu s Barcelonetom, španjolskim prvakom (18.30 sati). Posljednja je to Jugova domaća utakmica u 2017., a suparnik je uz grčki Olympiacos favorit skupine i sastav koji juriša na naslov prvaka Europe. Predvodi ga vaterpolski Messi, Felipe Perrone, koji je protekle dvije sezone predvodio Jug CO do brojnih radosti. Perrone je najbolji stranac koji je igrao u povijesti Juga. Tu nema dileme. Nema dileme ni kako će mu svi u Gružu zapljeskati prije početka utakmice, baš svi, a nakon toga kreće akcija: 'Zaustavite Perronea!'.

- Garcia i ja smo dosta razgovarali zadnjih dana o tome kako ćemo ga čuvati - rekao je Joković. Perrone napada preko njegove strane. 'Udarit' će na Xavija Garciju i njega te najboljoj napadačkoj desnoj strani svijeta predstoji težak zadatak u obrani.

- Imamo zamisili kako da ga čuvamo. Koncentracija će morati biti visoka - dodao je Jugov dokapetan. 

- Barceloneta je fantastična momčad za koju igraju naše bivše kolege - istaknuo je Kobešćak. Osim Perronea valja zaustaviti i u dva metra Josipa Vrlića, također igrača koji je ugradio sebe u sve trofeje Juga u protekle dvije sezone.

- Svi skupa jedva čekamo da utakmica počne. Vrlo dobro poznajemo Barcelonetu. Bit će izuzeto teška utakmica. Oni su se ove godine dodatno pojačali s Felipeom i Josipom, i to govori o njihovim ambicijama. Da, neće biti nimalo lako - rekao je Bijač. 

Jug mora naći odgovor na brzu i agresivnu igru Barcelonete. Kobešćak najavljuje fizički jaku utakmicu. Bijač i Joković ističu isto. Barceloneta je europski put počela porazom u Italiji (Brescia), potom remijem kod kuće u derbiju s Olympiacosom, a u prošlom kolu je kod kuće nadigrala OSC. Kako je Bresciji i Olympiacosu uspjelo poći za rukom zaustaviti Barcelonetu? 

- Što se tiče Olympiacosa to je momčad koja igra s jedne strane brzo prvenstveno zbog grčkih igrača, ali isto tako ima tešku konjicu s Obradovićem i Bušljom, te Mourikisom, dakle, snagu zaustaviti centre Barcelonete. Brescia je malo sporija momčad, i u toj utakmici je bila stvar fizike.

Barceloneta ima, čulo se, izuzetan taktički pristup svakoj utakmici. Analizira suparnika do najsitnijeg detalja. Je li ovo 'biti ili ne biti utakmica za Jug CO?' Kobešćak ističe kako je ove sezone u skupini u igri puno bodova, čak 42 te kako se tek podijelilo 9 bodova.

- Utakmica s Barcelonetom puno znači, ali nije odlučujuća. Stoji, svaki bod je zlatan vrijedan - naglasio je Jugov trener. Barceloneta ima dva odlična centra, odlične igrače na lijevoj i na desnoj strani, dobrog vratara, uz to ima za svaku poziciju adekvantu zamjenu.

- Ako ćemo gledati obje skupine Lige prvaka, PRO Recco, Szolnoki i Olympiacos imaju najveću širinu, zatim ostali. Očekujem visok ritam igre jer se s Felipeom ne može igrati polako - dodao je Jugov trener.

Nema dileme kako se u subotu u Gružu igra velika utakmica. S jedne i druge strane bulikan je velikih igrača. Ove sezone ni približno nije bilo tako jake utakmice. Plus je što za suparnika igraju dvojica dojučerašnjih Jugaša, Perrone i Vrlić. Barceloneta u Dubrovnik dolazi večeras. 

Jugova skupina
Poredak: 1. Olympiacos 7 bodova, 2.-4. Jug CO, OSC i Dinamo Moskva po 6 bodova, 5. Barceloneta 4 boda, 6.-7. Brescia i WASPO 98 Hannover po 3 boda, 8. Partizan bez boda.

Osim utakmice u Gružu gdje se sastaju Jug CO i Barceloneta još se u 4. kolu skupine 'A' u subotu, 9. prosinca, sastaju: Dinamo Moskva i WASPO 98 Hannover, Olympiacos i Partizan te OSC i Brescija

19. travanj 2024 09:36