StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE Jug CO i s mladim snagama uvjerljiv protiv prvo'be'ligaša, Žuvela prvi strijelac, Radić debi okrunio s tri pogotka!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
1. prosinca 2017. - 14:08

Mlade snage su dobile priliku, kako je i najavio Jugov trener Vjeko Kobešćak, te su je iskoristile. Marko Žuvela je s pet pogodaka bio prvi strijelac Jug Croatia osiguranja i utakmice protiv Jadrana iz Kostrene s kojom je otvoren kvalifikacijski turnir Kupa Hrvatske u Gružu, koji traje do nedjelje, 3. prosinca, dok su Kristijan Čulina i Roberto Radić po tri puta tresli mrežu jedinog prvo'be'ligaša u najecanju za konačnih 21:5.

Marko Bijač, Luka Lončar, Maro Joković i Nikola Pavličević, kvartet standardnih igrača prve momčadi, odradili su trening prije utakmice te sjeli na tribine i gledali utakmicu. Lončar je dobio kameru u ruke sa zadatkom da snima utakmicu. Prvi put u kapici prve momčadi Jug Croatia osiguranja našli su se Leo Cukrov i Roberto Radić.

Vjeku Kobešćaku, Jugovom strategu, nije se svidio početak jer je Vicenzo Renzuto izgubio jedan na jedan s Tonijem Krolom, vratarom Jadrana iz Kostrene, a nakon toga Marko Macan nije realizirao igrača više. Međutim, iduća tri napada je sve bilo u najboljem redu i u napadu, i u obrani, te je već sredinom prve četvrtine, 3:0 za Jug CO, Kobešćak u igru poslao Cukrova, Radića, Čulinu i Žuvelu. Prve dvije četvrtine, koje je branielj naslova dobio s 11:3, branio je Toni Jarak, a druge dvije, koje su završile istom razlikom - plus 8 (10:2 za Jug CO), Antonio Vukojević

Jadran iz Kostrene je prvi i jedini pogodak u prvoj četvrtini postigao nakon što je četiri puta vadio loptu iz svoje mreže. Uspješan je u 6. minuti bio kapetan prvo'be'ligaša, Igor Cuomo, koji je s tri pogotka bio prvi strijelac svoje momčadi. 

Jug CO je u 2. kolu, petak navečer, slobodan. Ponovno će u bazen u subotu prijepodne kad igra sa splitskim Jadranom. Kobešćak je najavio kako će tada, te u nedjelju prijepodne kad je suparnik riječko Primorje, igrati s najjačim sastavom. Protiv Medveščaka bi opet priliku trebali dobiti mlađi.  

1. KOLO Jadran Kostrena - Jug CO 5:21
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 30. Suci: Mark Radović i Ivan Matijević, delegat: Srđan Dragojević (svi iz Dubrovnika).
JADRAN KOSTRENA: Krolo (4 obrane), Augusti, Dragičević (1), Šutanovac, Babić, Damjanović, Kaluđerović, Juršević, Šarić, Popović, Damjanić (1), Šehić, Ševeljević (1 obrana), Cuomo (3). Trener: Andrej Brala. 
JUG CROATIA OSIGURANJE: Jarak (5 obrana), Macan (2), Fatović (4), Cukrov, Čulina (3), Garcia, Ivanković (2), Rašović, Renzuto (1), Radić (3), Benić, Lozina (1), Vukojević (4 obrane), Žuvela (5). Trener: Vjeko Kobešćak.
Igrač više: Jadran Kostrena 5/1, Jug CO 5/3
Peterci: Jadran Kostrena -, Jug CO 1/1
Četvrtine: 1:7, 2:4, 1:5, 1:5.

TURNIR U GRUŽU Kup Hrvatske
Petak, 1. prosinca, 1. kolo: Jadran Kostrena – Jug CO 5:21, 12 sati: Primorje EB – Jadran Split 4:14, slobodan Medveščak, 2. kolo, 18.30 sati: Jadran Split – Jadran Kostrena, 20 sati: Medveščak – Primorje EB, slobodan je Jug CO, subota, 2. prosinca, 3. kolo, 10.30 sati: Jug CO – Jadran Split, 12 sati: Jadran Kostrena – Medveščak, slobodno je Primorje EB, 4. kolo, 19 sati: Medveščak – Jug CO, 20.30 sati: Primorje EB – Jadran Kostrena, slobodan Jadran Split, nedjelja, 3. prosinca, 5. kolo, 10 sati: Jadran Split – Medveščak, 11.30 sati: Jug CO – Primorje EB, slobodan je Jadran Kostrena.

POREDAK
1. Jug CO 3 boda (21:5), 2. Jadran Split 3 boda (14:4),
3. Primorje EB bez boda (4:14), 4. Jadran Kostrena bez boda (5:21), Medveščak još nije igrao. 

Prva dva mjesta vode na Final four, završni turnir, koji se igra 16. i 17. prosinca u Zagrebu. Drugi kvalifikacijski turnr se igra u Šibeniku. Tamo su OVK POŠK, Mornar BS, Mladost, Zadar 1952. i Solaris.
 

Splitski Jadran s 9:0 otpuhao Primorje EB
Jadran Split ili Primorje EB - tko će s dubrovačkog turnira na završni turnir uz domaćina i branitelja naslova, Jug CO? Ako je to bila nepoznanica uoči turnira u Gružu, odgovor smo dobili odmah budući su se splitski Jadran i riječko Primorje EB ogledali već u 1. kolu, i to je sve bilo jasno već sredinom utakmice. Naime, splitski sastav je serijom od čak 9:0 od 0:2 stigao do 9:2. Na kraju je splitski Jadran, kojeg vodi Ivan Asić, trener pod čijim je vodstvom riječki kub ostvario svoje najveće uspjehe, slavio s 14:4. Primorje EB danas vodi Igor Hinić, legendarni hrvatski vaterpolist. 

25. travanj 2024 19:12