StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA VATERPOLSKA LIGA PRVAKA

WASPO 98 HANNOVER MOŽE PLAKAT Jugašima velika tri boda!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
29. studenog 2017. - 21:09

Važno je kod kuće dobiti sve, a u gostima pokušati ostvariti koju pobjedu – isticali su Jugaši uoči početka natjecanja u skupini europske Lige prvaka. Nakon što je propustio prvu priliku na startu, izgubio u Moskvi od Dinama s 12:11, a s obzirom na neke druge rezultate, postavio je sebi imperativ osvajanja tri boda u Njemačkoj. U tome je na kraju uspio. Nadigrao je sa čak 7 razlike WASPO 98 Hannover. Bio je sjajan u obrani s igračem manje, a itekako uspješan s igračem više.

Utakmica je otvorena s dva peterca. Prvog, nakon 24 sekunde igre, skrivio je Bukowski, a realizirao ga je Renzuto za vodstvo Jug CO. Na drugoj strani, 14 sekundi poslije, Macan je skrivio peterac, koji je realizirao Radović (1:1). U idućem napadu Juga pogodak Garcie (1:2), a u idućem napadu domaćina pogodak Ćorušića (2:2). Prvog igrača više na utakmici, Preuss je morao u kućicu, bilo je to na isteku treće minute, Jug je realizirao (Joković 2:3). WASPO 98 Hannover nakon toga ne koristi igrača više (Fatović je bio isključen). Brguljan je na ulasku u šestu minutu strijelac za 3:3.  U posljednjoj minuti prve četvrtine Jug ima drugi put igrača više (isključen Sekulić). Opet je bio uspješan (Fatović pogađa te Jug CO opet vodi – 4:3 – što je bio rezultat prve četvrtine).

U drugoj četvrtini nanizao je Jug CO tri pogotka (Fatović drugi pogodak, Benić prvi i Garcia drugi pogodak), računajući prvi Fatovića s kojim je zaključena prva četvrtina – ukupno četiri te je momčad trenera Vjeka Kobešćaka otišla na velikih 7:3. Plus četiri je imala i na kraju druge četvrtine budući je u posljednjoj minuti, nakon što je Radović prekinuo post domaćina u napadu koji je trajao 10 minuta i 13 sekundi, odgovorila drugim pogotkom Benića, koji je pet sekundi prije odmora realizirao igrača više (Jug CO je realizirao svih pet igrača više u prvom poluvremenu).

U trećoj četvrtini jedan pogodak, i to domaćina s igračem više (isključen Macan, a strijelac Brguljan). WASPO 98 Hannover nije iskoristio peterac, točnije, Bijač je obranio. Jug CO je imao tri igrača više, ali nije bio uspješan. U posljednjoj četvrtini potvrda pobjede. Macan je strijelac. Prekida post Juga od 10 minuta i 11 sekundi bez pogotka. Nakon toga Renzuo prekida niz Juga od tri neiskorištena igrača više (Bukowski je bio isključen). Potom pogađa i Rašović (11:5). Radović nakon toga postiže šesti pogodak za domaćina, a svoj treći. Utakmicu je zatvorio Jugov reprezentativac Joković - 12:6 i 13:6.

WASPO 98 Hannover – Jug CO 6:13
HANNOVER Suci: Sergey Naumov (Rusija) i Adrian Alexandrescu (Rumunjska).
WASPO 98 HANNOVER: Schenkel, Ćorušić (1), Bukowski, Real, Da. Brguljan (2), Radović (3), Jokić, Preuss, Sekulić, Estrany, Ban, Winkelhort, Sučić.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač, Macan (1), Fatović (2), Lončar, Joković (3), Garcia (2), Ivanković, Rašović (1), Renzuto (2), Pavličević, Benić (2), Lozina, Jarak.
Igrač više: WASPO 98 Hannover 8/1, Jug CO 9/6
Peterci: WASPO 98 Hannover 2/1, Jug CO 1/1
Četvrtine: 3:4, 1:4, 1:0, 1:5

Perrone i Vrlić opet u Gružu
U 4. kolu, koje seigra u subotu, 9. prosinca, Jug CO je domaćin Barceloneti za koju igraju Felipe Perrone i Josip Vrlić, dvojica igrača koja su uvelike zaslužna za uspjehe Juga u protekle dvije sezone. Perrone je najbolji stranac koji je igrao u kapici dubrovačkog kluba!

19. travanj 2024 18:29