StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA EUROPSKA LIGA PRVAKA: WASPO 98 HANNOVER - JUG CO

VRUĆE U HANNOVERU Tko će imati dobar dan?

Piše i snimio: Tonči Vlašić
29. studenog 2017. - 10:54

Španjolski Sabadell i nizozemski AZC Alphen otvorili su u utorak treću od ukupno četrnaest rundi borbe za plasman na završni turnir europske Lige prvaka, prvo izdanje Final 8. Sabadell je dobio s 12:10, međutim, teško će i on doći u priliku da se u skupini 'B' bori za završni turnir.

- Naša skupina je daleko jača – naglasio je još nakon ždrijeba Marko Bijač, jugov, ali i hrvatski broj jedan. Sabadell i AZC Alphen, ali i Steaua, su u istom košu u skupini 'B' u kojoj su Szolnoki i PRO Recco favoriti. Na kraju će jedan od trojke - ZF Eger, Jadran Carine (HN) i Spandau 04 – otpasti. ZF Eger nam se čini da prije spada u društvo Szolnokija i PRO Recca.

U 'A' skupini je krug kandidata za prva četiri mjesta veći. Samo beogradski Partizan nema izgleda za prolaz. Sedam preostalih sastava vidi sebe na Final 8. Olympiacos i CN Barceloneta su za većinu favoriti na papiru. Međutim, ne ide ni njima onako kako su očekivali. Jedini koji ima maksimalan učinak nakon prve dvije runde je OSC, ali, nije lako stigao do pobjede u Beogradu, a potom je kod kuće dobio WASPO 98 Hannover, i to je u zadnje tri minute od 5:7 stigao do pobjede 8:7, i to je posljednji pogodak postigao u posljednjoj sekundi.

Prije nego je ispustio pobjedu u Budimpešti, WASPO 98 Hannover je okrenuo kod kuće Bresciju. Oba ta rezultata, bez obzira na poraz u Budimpešti, potvrda su kako WASPO 98 Hannover nije mačji kašalj. Jači je nego prošle sezone, a tada je zagorčao Jugašima život u skupini. Osvojio je bod u Gružu, a uoči posljednje četvrtine je izgledalo kako će sva tri. Naime, serijom 6:0 od 4:6 stigao je do 10:6. Imao je još jednom četiri razlike (11:7). Onda smo svjedočili 'najluđoj' četvrtini u kojoj je postignuto čak 14 pogodaka, a u kojoj je Jug CO s 9:5 stigao do boda. Da je jači i klasa iznad WASPO 98 Hannovera pokazao je Jug CO nedugo nakon toga u Hannoveru pobjedom 17:10. Bilo je to 18. veljače ove godine, a devet i pol mjeseci poslije evo momčadi trenera Vjeka Kobešćaka opet u Hannoveru.

Hrvati su u Moskvi pokazali da su ranjivi – stoji na službenoj stranici LEN-e u najavi 3. kola natjecanja po skupinama . I oni podsjećaju kako je WASPO 98 Hannover uzdrmao Jug CO u Dubrovniku gdje se hrvatski prvak spasio sa zadivljujućih 9:5 u zadnjih osam minuta.

U najavi se još spominje prvo gostovanje Juga ove sezone, poraz u Moskvi od Dinama s 12:11 te se podvlači kako se Jug pokazao ranjivim.

Jug CO u Hannoveru? Kompletan je. U najjačem sastavu. Sa svih šest zlatnih iz Budimpešte (Marko BIjač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković i Xavi Garcia). Garcia je nakon očekivane pobjede protiv Partizana u Gružu utakmicu u Hannoveru označio kao najvažniju europsku utakmicu od ukupno tri koliko još imaju odigrati do kraja 2017. godini (preostale dvije su Barceloneta u Gružu te Brescia u gostima).

WASPO 98 Hannover? Ima kvartet igrača iz Crne Gore (Darko Brguljan, Aleksandar Radović, Predrag Jokić i Luka Sekulić), plus dvojicu iz Hrvatske (Ante Ćorušić i Marin Ban), plus petoricu reprezentativna Njemačke s posljednjeg EP-a u Beogradu, oba vratara (Roger Kong i Moritz Schenkel) plus Erik Bukowski, Tobias Preuss i Julian Real. Plus je i bivši španjolski reprezentativac Pere Estrany… Njemački mediji u najavi utakmice ističu kako je Jug CO uz Olympiacos prvi favorit skupine 'A', ali kako WASPO 98 Hannover, ako bude imao dobar dan, može do pobjede protiv momčadi iz Dubrovnika.

Utakmica 3. kola skupine 'A' europske Lige prvaka WASPO 98 Hannover – Jug Croatia osiguranje počinje u 18.30 sati (Arenasport 1).  

100 posto OSC, Szolnoki, PRO Recco i Jadran Carine HN
U 3. kolu, 29. studenog, u skupini 'A' Barceloneta dočekuje OSC, Jug CO je gost WASPO 98 Hannovera, Partizan je domaćin Dinamu iz Moskve, a Brescia opet igra kod kuće. Ugostit će sad Olympiacos

POREDAK 
1. OSC 6 bodova, 2. Olympiacos 4 boda, 3. Jug CO 3 boda, 4. Brescia 3 boda, 5. WASPO 98 Hannover 3 boda, 6. Dinamo Moskva 3 boda, 7. Barceloneta 1 bod, 6. Partizan bez boda. 

U skupini 'B' Sabadell je u utorak, 28. studenog, s 12:10 dobio kod kuće AZC Alphen. U srijedu, 29 studenog, igraju se preostale tri utakmice 3. kola: Jadran Carine HN – ZF Eger, PRO Recco – Steaua Bukurešt te Spandau 04 - Szolnoki.

POREDAK
1. Szolnoki 6 bodova, 2. PRO Recco 6 bodova, 4. Jadran Carine HN 6 bodova, 4. ZF Eger 3 boda, 5. Spandau 04 3 boda, 6. Sabadell (utakmica više) 3 boda, 7. Steaua bez boda, 8. AZC Alphen (utakmica više) bez boda
 

19. travanj 2024 21:19