StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

START (I LOREN) ZA PET Hrvatska u Zadru deklasirala Rusiju

14. studenog 2017. - 20:46

Hrvatska je dobila Rusiju u zadarskom Višnjiku sa 14:4 (3:0, 3:1, 4:1, 4:2) na startu kvalifikacija u skupini 'B' za plasman na završni turnir Svjetske lige. Iako naš izbornik Ivica Tucak nije posegnuo za svim najboljim igračima uz napomenu kako ne može računati na kapetana Sandra Sukna, kojemu je preporučeno mirovanje, Hrvatska je u prvoj utakmici nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka u ljeto ove godine u Budimpešti, deklasirala suparnika.
 
Loren Fatović je s pet pogotka bio prvi strijelac naše reprezentacije, Ante Vukičević je postigao tri, Jerko Marinić Kragić dva, a po jedan Luka Lončar, Ivan BuljubašićJosip Vrlić i Javier Garcia. Još su igrali Marko Bijač (7 obrana), Marko Macan, Ivan Domagoj Zović, Andrija Bašić, Hrvoje Benić i Ivan Marcelić.

Hrvatska je realizirala 7 od 13 igrača više, sva tri peterca, dok je s igračem manje dozvolila Rusima da postignu samo jedan pogodak, a imali su deset puta igrača više.

U skupini 'B' je još Njemačka. Naši su slobodni u 2. kolu, a u 3. kolu, 16. siječnja 2018., gosti su Njemačke. U Rusiju idu u 4. kolu, koje se igra 13. veljače 2018., a u posljednjem, 6. kolu, ugostit će Njemačku (10. travnja 2018. godine). Ukupno su tri europske kvalifikacijske skupine. U skupini A su Srbija, Crna Gora te Rumunjska, a skupinu C Španjolska, Mađarska i Nizozemska.

Samo će se pobjednici skupina plasirati na završni turnir, koji će se u lipnju 2018. održati u Tokiju.

14. travanj 2024 12:08