StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

SVJETSKA LIGA Poziv i Beniću, Vrlić u dva metra

7. studenog 2017. - 09:40

Hrvatska u utorak, 14. studenog, u 1. kolu kvalifikacijske 'B' europske skupine za plasman na završni turnir Svjetske lige igra protiv Rusije u Zadru. Za prvu akciju nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka u Budimpešti, izbornik Ivica Tucak nije pozvao najjači sastav.

Na njegovom popisu su od Jugaša vratar Marko Bijač, bekovi, Marko Macan i Hrvoje Benić te vanjski igrači, Xavi Garcia i Loren Fatović. Poziv su dobili još vratar Ivan Marcelić (Mladost), centri, Josip Vrlić (Barceloneta) i Ivan Krapić (Jadran Split), bekovi Ivan Buljubašić (Steaua Bukurešt) te od vanjskih igrača: Ivan Domagoj Zović, Franko Lazić i Andrija Bašić (obojica Mladost), Ante Visković (Jadran Split) i Ante Vukičević (Marseille). Hrvoje Benić je nagrađen pozivom nakon više nego dobrih igara u kapici Juga i na startu nove sezone. Josip Vrlić, koji je protekle dvije sezone nosio kapicu Juga, a sad je ponovno u Barceloneti, igrao je od 2013. godine za reprezentaciju Brazila dok je na njegovom čelu bio Ratko Rudić.

Od zlatnih iz Budimpeešte od Jugaša nema za akciju Rusija Mara Jokovića i Luke Lončara, zatim Andra Bušlje, Sandra Sukna i Anđela Šetke.
 
U skupini 'B' je još Njemačka. Naši su slobodni u 2. kolu, a u 3. kolu, 16. siječnja 2018., gosti su Njemačke. U Rusiju idu u 4. kolu, koje se igra 13. veljače 2018., a u posljednjem, 6. kolu, ugostit će Njemačku (10. travnja 2018. godine). Ukupno su tri europske kvalifikacijske skupine. U skupini A su Srbija i Crna Gora te Rumunjska, a skupinu C Španjolska i Mađarska te Nizozemska.

Samo će se pobjednici skupina plasirati na završni turnir, koji će se u lipnju 2018. održati u Tokiju.

19. travanj 2024 11:37