StoryEditorOCM
VaterpoloSTART VATERPOLSKE LIGE PRVAKA

JUGAŠI U MOSKVI Znamo tko igra za Dinamo, ali ne znamo kako igra

Piše i snimio: Tonči Vlašić
25. listopada 2017. - 10:34

Cilj je izboriti nastup na završnom turniru Eurolige, a s obzirom na sastav naše skupine, Brescia, OSC, Hannover, Partizan, Olympiacos, Barceloneta i Dinamo Moskva, to neće biti nimalo lako. U prednosti na ostale su Olympiacos i Barceloneta, a recimo kako jedino Partizan teško može do jednog od prva četiri mjesta u skupini, koja vode na završni turnir - rekao je Vjekoslav Kobešćak, Jugov trener uoči početka nove sezone europske Lige prvaka.

Jugaši, najbolja hrvatska momčad, prije dvije sezone prvak Europe, a prošle doprvak, ovo su ljeto ostali bez četvorice igrača, koji su doprinjela da prethodne dvije sezone budu sezone iz snova (svih devet finala, osam trofeja od kojih dva europska). Perrone i Vrlić su (opet) u Barceloneti, Obradović je u Olympiacosa, a Marković je u zagrebačkoj Mladosti. Stigli su Lozina, Renzuto i Rašović. Na papiru je Jugova momčad slabija, ali i dalje prejaka za konkurenciju u oba domaća natjecanja, prvenstvu i kupu te Regionalnoj ligi. Potvrdila su to prva dva nastupa u novoj sezoni Bijača i ekipe: nadigrali su dva Jadrana, hercegnovski i splitski. Međutim, što i koliko može Jug CO u najelitnijem klupskom natjecanju? Europski put Jugaši počinju u Moskvi protiv Dinama, koji ima devet ruskih i tri srpska reprezentativca.

- Znamo tko igra za Dinamo, jaki su na svim pozicijama, a sjajni na poziciji centra gdje je prvo ime Pijetlović, ali ne znamo kako igra. Nova su momčad. To nam je nepoznanica i zbog toga nam nije drago što baš prvu utakmicu igramo u Moskvi - priznao je Kobeščak. Jugaši su kompletni. Jugov trener je poveo u Moskvu trinaest igrača (Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković, Garcia, Ivanković, Rašović, Renzuto, Pavličević, Benić, Lozina i Jarak).

Utakmicu Dinamo Moskva - Jug CO, koja počinje u 18.15 sati, izravno prenosi televizija Arenasport 1.

Bušlje i Obradović gosti Perronea i Vrlića
Dvije su skupine po 8 momčadi, četiri najbolje iz skupine 'A' idu na Final Eight. U skupini 'B' PRO Recco, koji je domaćin F8, ima osiguran nastup na završnom turniru te će od sedam preostalih momčadi tri najuspješnije vidjeti F8.
 
SKUPINA 'A'
1. kolo: 
Dinamo Moskva - Jug CO, Barceloneta - Olympiacos, Hannover - Brescia, Partizan - OSC Budimpešta
SKUPINA 'B'
1. kolo: 
Sabadell - Szolnoki, Steaua - ZF Eger, Jadran HN - Spandau 04, PRO Recco - AZC Alphen

Dinamo nakon 15 godina u Ligi prvaka
Pojačao se Dinamo, uprava je odriješila kesu te nakon 15 godina moskovski velikan opet igra u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.

- S obzirom koliko nas dugo nije bilo u Ligi prvaka, srijeda je veliki dan za sve nas, igrače, navijače, sve koji vole naš klub – rekao je Marat Zakirov, trener Dinama. Kapetan ruske momčadi je Sergej Lisunov.

- Temeljito smo se pripremali za prvu utakmicu. Zbog toga smo bili u Budimpešti – rekao je Lisunov. Nada se pobjedi bez obzira što je suparnik, kako ističe: 'Velika momčad Juga!'.

Iz prve do prvog naslova...
Jug CO je prvi put u najelitnijem europskom klupskom natjecanju igrao 1980. godine te otišao do kraja. Zanimljivo je da je svih deset utakmice te godine odigrao kod kuće (Gruž te Kupari).

Ukupno su u vitrinama Juga četiri naslova prvaka Europe (1980., 2001., 2006. i 2016.). Jug CO je aktualni doprvak Europe. Prošle sezone je preko Olympiacosa i PRO Recca stigao do velikog finala u velebnoj DUNA Areni u Budimpešti u kojem je izgubio pred 11.000 gledatelja od mađarskog prvaka Szolnokija.

19. travanj 2024 01:07