StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO (Ž)

KADETKINJE JUGA OSIGURALE MEDALJU Zlatna ili srebrna?

21. listopada 2017. - 16:33

Kadetkinje Ženskog vaterpolskog kluba Jug osvojile su medalju na prvenstvu Hrvatske, a kojeg će ona biti sjaja, srebrnog ili zlatnog, znat će se nakon posljednjeg nastupa na turniru u Šibeniku u kojem se u nedjelju 22. listopada, sastaju sa zagrebačkom Mladosti.

Nakon što su prvog dana turnira, u petak, 20. listopada, dobile prvo OVK POŠK sa 7:4, a potom Marsoniju iz Slavonskog Broda s 12:2, Jugove kadetkinje su u 3. kolu nadigrale ove subote, 21. listopada, i splitsku Suzuki Buru s 12:2. Zagrebačka Mladost je bila slobodna u 1. kolu, a potom je s 10:0 dobila OVK POŠK, a u 3. kolu Marsoniju s 13:3. U 4. kolu slobodne su Jugašice, dok Mladost igra sa Suzuki Burom.

Protiv Suzuki Bure, pobjedi 12:2 (4:0, 5:0, 2:1, 1:1), prvi strijelac Juga bila je Mojca Jereb, koja je postigla 5 pogodaka. Jedan put manje je mrežu splitskog kluba zatresla Marijeta Storić. Dva je pogotka postigla Ana Goreta, a jedan Iva Fabris. Još su pod vodstvom trenera Siniše Zonića za Jug igrale Ilijana Brkić, Klara Jakelić, Nika Alamat, Kristina Hanzijer, Paula Batinović, Mara Fox, Marijana Brkić, Zrinka Stipanović i Zrinka Fabris.

Dubrovačka ekipa se pojačala za nastup na završnom turniru kadetskog prvenstva Hrvatske s tri igračice šibenske Viktorije (Goreta, Storić i Jakelić) te jednom igračicom riječkog Primorja EB (Jereb).
 

25. travanj 2024 15:02