StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

LUKA LONČAR O ŽDRIJEBU U NYONU 'I bez dva sastava iz kvalifikacija, naša skupina Lige prvaka je već bila jaka!'

3. listopada 2017. - 00:05

Ždrijeb u Nyonu je odlučio: pobjednici ogleda Spartak Volgograd – OSC Budimpešta i Brescia – Sintez Kazan ulaze u skupinu 'A' najelitnijeg europskog klupskog natjecanja u kojoj su osim Jug Croatia osiguranja još Olympiacos iz Pireja, Barceloneta, beogradski PartizanDinamo Moskva te Hannover.

- Činjenica je da smo od četiri para posljednjeg trećeg kruga kvalifikacija za Ligu prvaka dobili dva najjača. Tko god prođe, Spartak ili OSC te Brescia ili Sintez, bit će nam suparnik za prolaz na Final Eight, završni turnir. I bez dva sastava iz kvalifikacija, naša skupina je već bila jaka, izuzetno teška za izboriti mjesto među četiri najbolja, a što donosi nastup na završnom turniru – naglasio je 30-godišnji Luka Lončar, odlični Jugov centar, zlatni hrvatski reprezentativac sa SP-a u Budimpešti.

- Sad je jasno kako se ne smiju gubiti bodovi kod kuće, a trebat će u gostima iznenaditi. To bi trebalo biti dovoljno za plasman na završni turnir. Vjerujem kako mi to možemo ostvariti bez obzira što smo slabiji u odnosu na protekle dvije sezone i što imamo novih igrača, tj. što se tek trebamo posložiti. Uigrati. 

Lov na završni turnir Lige prvaka, koji se igra od 7. do 9. lipnja iduće godine, počinje 25. listopada. Jug CO je na startu gost Dinama u Moskvi. Potom u Gruž stiže Partizan (8. studenog). Nakon toga se ide u Hannover (29. studenog). U 4. kolu dolazi Barceloneta (9. prosinca)….

Inače, Jugaši novu sezonu otvaraju ove subote, 7. listopada. Kreću s Regionalnom ligom. Suparnik im je u 1. kolu hercegnovski Jadran Carine, prvak Crne Gore i sudionik posljednjeg trećeg kruga kvalifikacija za Ligu prvaka (Hercegnovljani igraju s Marseilleom te ako prođu igrat će u skupini 'B' u kojoj su Szolnoki, aktualni prvak Europe, zatim PRO Recco, domaćin završnog turnira te ZF Eger, Spandau 04 Berlin, Steaua Bukurešt i nizozemski AZC Alphen, a u koju će još ući i pobjednik ogleda Crvena zvezda – Sabadell).

- Hercegnovski Jadran se iskazao u prva dva kruga kvalifikacija za Ligu prvaka. Sad je u Zagrebu između ostalog dobio Mladost. Ima iza sebe desetak utakmica, dok je nama utakmica protiv njega u subotu u Gružu prva natjecateljska u novoj sezoni. Ponavljam, slabiji smo nego protekle dvije sezone, a nismo uigrani. Plus je u ovom trenutku što tu prvu utakmicu igramo kod kuće.

Bez obzira na promjene unutar momčadi, činjenicu kako u Gružu nema više prije svega Felippe Perronea, Paula Obradovića, Pava Markovića i Josipa Vrlića (stigli su Luka Lozina, Viktor Rašović i Vincenzo Renzuto), Jug CO je favorit u tri natjecanja u kojima brani naslov (Regionalna liga, Kup Hrvatske i prvenstvo Hrvatske).

- Sigurno jesmo, ali ne možemo reći kako ćemo obraniti ta tri trofeja, a što smo mogli reći prošle sezone – podvukao je Lončar. 

19. travanj 2024 22:58