StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO DO 17 GODINA Hrvatska sedma, zlato Crnoj Gori, Tiozzo sudio finale

18. rujna 2017. - 01:50

Hrvatska je pobjedom u utakmici za sedmo mjesto, bila je bolja od Grčke s 8:7, zaključila nastup na Europskom prvenstvu za igrače do 17 godina, koje se održalo na Malti. 

Ukupno je naša reprezentacija odigrala na EP-u šest utakmica: ostvarila je tri pobjede, jedan remi i dva poraza. U skupini je dobila Crnu Goru s 13:9 i Ukrajinu s 19:5, a s Mađarskom odigrala 10:10. Kao pobjednik skupine plasirala se izravno u četvrtfinale u kojem je za protivnika dobila Rusiju od koje je izgubila s 12:11 te je ispala iz igre za medalju. Nakon toga je razigravala za poredak od 5. do 8. mjesta: prvo je izgubila od Italije s 10:7, a na kraju igrala za sedmo mjesto i dobila Grčku

U sastavu hrvatske reprezentacije, koju je vodio Damir Vincek, igrala su četvorica igrača Jug Croatia osiguranja. Prvi vratar je bio Anonio Vukojević te Petar Pejić, Filip Kržić i Kristijan Čulina. Protiv Grčke Vukojević je branio od početka utakmice, Pejić, Kržić i Čulina su se upisali u strijelce. Kržić dva puta, Pejić i Čulina po jednom.

Srbija je sa 7:4 dobila Italiju u utakmici za peto mjesto. Broncu je osvojila Mađarska, koja je sa 14:11 pobijedila u utakmici za treće mjesto Rusiju, dok je naslov osvojila Crna Gora, koja je s 11:10 nakon peteraca u finalu savladala Španjolsku. Finale je sudio Dubrovčanin na splitskoj adresi, Robert Tiozzo s Grkom Georgiosom Polychronopoulosom.

24. travanj 2024 14:51