StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO DO 17 GODINA Gotovo 22 minute bez pogotka, Hrvatska na kraju za sedmo mjesto

15. rujna 2017. - 19:49

Nakon poraza od Rusije u četvrtfinalu s 12:11, Hrvatska je poražena od Italije 10:7 u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta te će posljednjeg dana Europskog prvenstva za igrače do 17 godina, koje se igra na Malti te će u nedjelju, 17. rujna, igrati za sedmo mjesto. Suparnik našima bit će Grčka, koja je u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta poražena s 9:7 od Srbije.

Italija je povela u prvom napadu. Iskoristila igrača više. Kristijan Čulina je izjednačio na 1:1 u prvom napadu Hrvatske. Nakon toga čak sedam pogodaka u nizu Italije. Hrvatska je bila bez pogotka 21 minutu i 39 sekundi. Post je prekinuo Čulina, koji je postigao i treći pogodak za Hrvatsku, i to nakon što je Italija još jednom imala sedam pogodaka viška (9:2). U posljednjoj četvrtini nastavio se hrvatski niz (nova tri pogotka: Jerko Penava, četvrti pogodak Čuline i na kraju Branimir Herceg). U posljednjoj minuti prvo je Italija postigla svoj deseti pogodak, a točno sekundu prije kraja utakmice sedmi pogodak Hrvatske (Tin Brubnjak).

U sastavu hrvatske reprezentacije na EP-u igraju četiri igrača Jug Croatia osiguranja: vratar Antonio Vukojević te Petar Pejić, Filip Kržić i Kristijan Čulina. 

U polufinalu igraju Mađarska i Španjolska te Crna Gora i Rusija.

19. travanj 2024 04:35