Sport Vaterpolo

VATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO DO 17 GODINA Ništa od medalje

VATERPOLO

Hrvatska je poražena u četvrtfinalu od Rusije s 12:11 te se oprostila od borbe za medalju na Europskom prvenstvu za igrače do 17 godina, koje se igra na Malti. U nastavku prvenstva razigravat će za poredak od 5. do 8. mjesta. Rusija će u polufinalu igrati protiv Crne Gore, dok su u drugom polufinalu suparnici Mađarska i Španjolska. Crna Gora je u četvrtfinalu s 10:9 bila bolja od Italije, Mađarska je s 9:4 savladala Grčku (susret sudio Robert Tiozzo), a Španjolska s 11:8 Srbiju.

Rusija je povela protiv Hrvatske s 1:0. Naši su odgovorili sa četiri pogotka u nizu (treći i četvrti pogodak postigao je Kristijan Čulina). Vodili su još u dva navrata s tri pogotka razlike (5:2 i 6:3). Rusija je s dva pogotka stigla na pogodak zaostatka, a nakon što je Goran Šolje bio strijelac za 7:5, nova dva pogotka Rusije, koja je sredinom treće četvrtine stigla do izjednačenja (7:7). Hrvatska potom vodila s 8:7, zatim 10:8. S tri pogotka u nizu Rusija je preokrenula, povela s 11:10. Naši su izjednačili minutu i 45 sekundi prije kraja četvrte četvrtine. Rusi nakon toga opet vode s 12:11. U 83 sekunde, koliko je ostalo do kraja, nije više bilo pogodaka. Hrvatska je 44 sekunde prije kraja imala igrača više...

U razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta Hrvatska igra s Italijom te Grčka i Srbija.

U sastavu hrvatske reprezentacije na EP-u igraju četiri igrača Jug Croatia osiguranja: vratar Antonio Vukojević te Petar Pejić, Filip Kržić i Kristijan Čulina. 

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije