StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO DO 17 GODINA Hrvatska doznala suparnika u četvrtfinalu

13. rujna 2017. - 23:32

Hrvatska, pobjednik skupine 'A', bila je slobodna u osmini finala te je čekala protiv koga će igrati u četvrtfinalu Europskog prvenstva za igrače do 17 godina, kojem je domaćin Malta. Dočekala je Rusiju, koja je s 9:8 dobila Rumunjsku. Ukoliko Hrvatska prođe u polufinale u njemu će igrati protiv boljeg iz ogleda Italija – Crna Gora. Italija je bila pobjednik skupine 'B', a Crna Gora je u osmini finala dobila Francusku s 15:7.

U preostala dva četvrtfinala igraju Srbija, pobjednik skupine 'C' i Španjolska, koja je s 10:8 u osmini finala zaustavila Tursku te Grčka, pobjednik skupine 'D' i Mađarska, koja je u osmini finala dobila Gruziju s 21:7.

Četvrtfinala se igraju u četvrtak, 14, rujna. Hrvatska i Rusija svoj susret počinju u 19 sati.

Zanimljivo, jedino su sva tri sastava iz skupine 'A' u četvrtfinalu (Hrvatska, koja je kao prva izravno izborila plasman među osam, dok su Mađarska i Crna Gora bile uspješne u osmini finala). Hrvatska je u skupini dobila s 13:9 Crnu Goru i 19:4 Ukrajinu, a s Mađarskom odigrala 10:10. Imala je isti bodovni učinak kao i Mađarska, ali daleko bolju pogodak razliku (naši plus 19, a Mađari plus 11).

U sastavu hrvatske reprezentacije na EP-u igraju četiri igrača Jug Croatia osiguranja: vratar Antonio Vukojević te Petar Pejić, Filip Kržić i Kristijan Čulina. 

20. travanj 2024 06:46